Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Electric banana band på Dalhalla

Annons

I dag spelar Electric banana band på Dalhalla i Rättvik. Detta är inte gitarristen Janne Schaffers enda åtagande i sommar. Förutom turnén med Electric banana band ska bland annat en turné med Björn J:son Lindh och en musikal hinna avverkas.

-Electric banana band har funnits i 26 år nu. I år har vi en helt ny sättning, hela kompbandet är utbytt. Det är ett ungt garde som kommer att spela med oss på Dalhalla. Vi har en fantastisk kör i Flamingos och övriga nyförvärv är vi också jättenöjda med, säger Janne när tidningen får tag på honom.

Det är inte första gången bandet spelar på Dalhalla, och Janne menar att det är en häftig upplevelse att vara där. Han har dessutom varit där och spelat med Kalle Moraeus tidigare.

Publiken på Dalhalla kommer att få höra några nya låtar som skrivits för nya skivan, som är en musikal. Denna musikal kommer också att framföras live på Malmöoperan.

-Vi fick en förfrågan från dem och nappade på det. Det är en stor symfoniorkester med, så vi har arrat om våra låtar för orkestern. De nya låtarna är ju skrivna för musikalen, så de behöver inte omarbetas. Musikalen har förresten ett miljötema-att rädda regnskogen.

Den 12 juli kommer Janne att spela i Stjärnsund tillsammans med Björn J:son Lindh.

För den oinsatte kan meddelas att det handlar om instrumental musik.

-Det är ganska eftertänksam musik, vacker och meditativ. Det kommer att vara en blandning av våra gamla hits och nya låtar. Björn har varit med och skrivit lite till musikalen, säger Janne som även hunnit med att vara med i Melodifestivalen detta år.

-Det var en kul upplevelse. Vår låt Kameleonten tog sig till andra chansen, men tyvärr inte till finalen. Vi hade dock inga större förväntningar, så vi blev inte direkt besvikna.

JONAS WETTMARK

Mer läsning

Annons