Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ebba Gold i semifinal

/
  • Ebba Gold gick vidare till semifinal i hyllningsbandens svenska mästerskap i deltävlingen i Borlänge.

Annons

Den treårsjubilerande tävlingen arrangeras i år för första gången på flera ställen i landet. Tidigare har alla deltävlingar hållits i Stockholm.

I Borlänge var det alltså punk, metall och blues i en salig blandning. Alla banden höll hög kvalité och det är lätt att förstå att juryn, bestående av Jonas Stentäpp, Patrik Johansson och David Wallin, hade det knepigt.

De 300 som kommit till S2 fick se Danko Jones-hyllarna Big Slix från Fagersta/Norberg inleda kvällen, följda av Stevie Ray Vaughn-tolkarna Lightnin´Rick & The Texas Tourists från Hälsningland/Värmland. Inför Sad But Trues framträdande samlandes Metallicafansen framför scenen.

Ebba Gold spelade sist, hade genast publiken med på noterna och var slående likt Ebba Grön - med en ung Thåström som frontman. Klassiker som 800 grader, Staten och kapitalet och Ung och kåt fanns bland låtarna som de hann framföra på sina tilldelade 25 minuter.

- Vi är supernöjda, sade Ebba Golds trummis Per Staffas om segern, även om han tyckte att det är lite oväntat.

Nu väntar i alla fall semifinalen i Stockholm där nio band tävlar och fem går vidare till finalen i Sölvesborg den 6 juni. För Ebba Gold är det tredje gången de är med i tributetävlingen och de har även tidigare varit i final. Nu återstår att se om de kan sälla sig till de tidigare svenska mästarna bland hyllningsbanden - Queer och Ozzy The Coverband.

ÅSA LARSSON

Mer läsning

Annons