Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dubbelt upp- med Elias

Annons

Det har varit skönt. Jag flyttade till Berlin och bodde där hela hösten. Jag har spelat där lite grann och det funkade bra. Det blev till och med en liten artikel i Berliner Morgenpost, säger han.

I kväll är det dags för den numera traditionella julkonserten iden gamla hemstaden Falun. Den här gången är platsen Kopparhatten. Senare på kvällen åker han för att spela på Hurricane Bar i Borlänge tillsammans med Miss Li.

När Elias Åkesson började spela countryinfluerad musik för många år sedan så var han ganska ensam. Åtminstone i Falun - och det var en av anledningarna till att välja genre. Det är roligare att vara unik än en i mängden.

- Nu ser jag inte min musik som en countrypastisch, den har växt in i kroppen. En sak som känns som det roligaste är att vi fått en egen liten fåra, att vi inte tävlar med andra band. Vi har vår nisch som är uppskattad.

Elias and the Wizzkids har sällan behövt ragga spelningar själva. De har blivit tillfrågade.

- Det känns lyxigt, de flesta verkar få tjata sig fram. Det kanske beror på att vi är folkliga och arty på samma gång.

Nästa år kommer bandet att satsa mer målmedvetet. Elias flyttar tillbaks till Stockholm och alla kommer för första gången att bo isamma stad och de kan skaffa en replokal. I planen ingår också att ge ut en skiva, men Elias Åkesson vill inte stressa.

- Det blir nog en "best of" i så fall. Men jag har ägnat mig åt att spela in lite låtar hemma som jag lagt ut på min myspace-sida.

Förutom Tyskland så har Elias gjort ett par ensamspelningar iSkottland och en med delar av bandet i Tallin. Att spela utanför Sveriges gränser är något han vill göra mer. Hemmamarknaden känns lite mättad, menar han. En spelning i Tallin är bland annat bokad i februari.

- Att spela utomlands är som att putsa spegeln -"är det så här jag ser ut?". Man får rena reaktioner.

ANDERS GUSTAFSSON

Mer läsning

Annons