Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Doktor Kosmos årets popband

Annons

De tio priserna delades ut på tordagkvällen i Växjö konserthus och var startskottet för helgens Popstadsevenemang.

På scenen stod bland andra The Ark (dagen till ära ackompanjerade av Växjö Gospel Choir), Thomas Rusiak, Timbuktu, Looptroop och Cardigans.

Det var stor spridning på priserna och de enda som fick mer än ett pris var inte helt oväntat 2002 års guldgossar Kent.

De fick motta priset för bästa grupp av Östers A-lag. Deras senaste album"Vapen & ammunition" gick nyligen återigen upp på den svenska försäljningslistans topp, trots att skivan kom ut för tio månader sedan. Den första singeln "Dom andra" blev årets låt.

P3:s studiobundna programledare fick chansen till lite glamour genom att agera prisutdelarna tillsammans med artister som Melinda Wrede, Dregen, Håkan Hellström, Petter, Miss Universum och Ola Salo.

Håkan Hellström blev årets manliga artist och den solige göteborgaren öste i vanlig ordning kärlek och beröm över allt och alla, särskilt över värdkanalen.

- P3 gav en märklig låt om Göteborg chansen för två år sedan och om de inte hade gjort det så hade jag inte stått här idag,sa han

Håkan Hellström fick dock se sig brädad av Doktor Kosmos i kategorin årets pop. Popproggarna fick priset för att de "förenat popeufori med brännande lyrik".

En av medlemmarna i Doktor Kosmos är tidningens kulturredaktör Martin Aagård. Ytterligare en artist från Dalarna belönades med radiopris vid gårdagens gala.

Marit Bergman från Rättvik, som ledde nomineringsligan med fyra prischanser, blev årets kvinnliga artist för sitt debutalbum "3.00 AM serenades".

Hon är en av de artister som fått stor draghjälp av P3 eftersom hennes energiska punkpop inte spelas i de kommersiella kanalerna. (PM/FK)


Samtliga vinnare

Årets kvinnliga artist: Marit Bergman
Årets manliga artist: Håkan Hellström
Årets grupp: Kent
Årets nykomling: The Sounds
Årets låt: "Dom andra" - Kent
Guldmicken (årets liveakt): The Ark
Årets rock/metal: Opeth
Årets hiphop/soul: Looptroop
Årets dans: Håkan Lidbo
Årets pop: Doktor Kosmos

KARIN SVENSSON/GÖRAN PETTERSSON

Mer läsning

Annons