Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det tände trots ett kallt Luleåregn

Annons

Mattias Alkberg |

Lördag 20.00

Stora scenen,

Jaha, med oss kom regnet... konstaterar Matti Alkberg i mellansnacket en kvart in i spelningen. Och som det kommer, regnet. Tro fan att han tog med det ända från de kalla Bear Quartet-kvarteren i Luleå. Hade nederbörden bara varit ett par Celsius kallare skulle det snöa över kriminalinspektör Alkbergs församling.

Men faktiskt är det först då de lyckas tända till och anstränger sig för att ge folk en anledning att stå kvar och bli upplysta (och förkylda). För inledningsvis är det inte mycket att hurra för. Det hjälper ju inte om man ger ut en riktigt bra skiva - som Tunaskolan från i vår är - inga sånger spelar sig själva live. Till exempel slarvar de bort den på albumet lysande Haparanda here we come till en lång gäspning.

Men när han kommer till den lögnaktiga regeringen, elbolagen och de andra svinen i Don Quixote, och den vridna spritromantiken i minihiten Fyllskalle börjar till och med paraplyerna några meter bort från scenkanten att hoppa. Och inte enbart för att hålla värmen. Då är det högklassig klarröd punkpop.

Synd att startsträckan var så onödigt lång.

JOHAN ERIKSSON

Mer läsning

Annons