Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det lyste om Saxomania

Annons

Bluessångaren, munspelsvirtuosen och allt i allo-artisten Pelle Lindström har ett nytt munspel kvällen till ära. Han presenterar storbandet Nya Saxomanias alla gubbar och bluesar i gång med lite James Brown.

- Pappa har fått en ny väska, den är till Karl-Erik Tillas.

Karl-Erik Tillas är en av Saxomanias tio lysande musiker, han hanterar tenorsax lika bra som de övriga nio bandmedlemmarna handskas med sina instrument.

Pelle går loss på Sweet home Chicago och värmen stiger i den fullsatta Sveasalen.

Bodabördige dalajazzbruden Meta Roos glider så småningom in och stjäl uppmärksamheten med ett soft intro om en stjärna som faller. Hon är glad att hon ser alla 260 i publiken till skillnad från då hon sjöng i Peter Flacks revy.

- Då hade jag en spot rakt i fejan. Men i dag är det kul att se att så många lämnat soffans gastkramande grepp! säger Meta och levererar Beatles Oh darling och en Frank Sinatraklassiker, båda specialskrivna arrangemang av Skansenmusikern Kjell Öhman.

De tar helt okej jazzfart, men efter kaffepausen är det Nya Saxomanias tur att själva visa vad de går för med sin egen Count Basieversion. Och de sköter sig galant liksom Pelle Lindström som senare river av en av kvällens höjdpunkter, Nat King Coles Route 66.

ÅSA JOHANSSON

Mer läsning

Annons