Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det hänger på förpackningen

Annons

Vad tycker du om årets Melodifestival?


Efter en gråtrist historia i Jönköping förra veckan så kom melodifestivalen i gång på allvar i veckans deltävling i Göteborg.

Hög standard på låtmaterialet gav riktigt bra underhållning på lördagskvällen men det var också en deltävling med dynamiskt och väl paketerade bidrag.

Regina Lund anropade jorden i Teletubbiekostym modell oversize, Cosmo4 gav varenda tjej i yngre tonåren en chans att hitta just sin egen cosmobarbie att identifiera sig med och Jessica Andersson visade att discokulan är en angelägenhet även på 2000-talet.

The Ark med Sveriges Freddie Mercury Ola Salo i silverbolero, fjädrar och lösögonfransar stod förstås för kvällens glammigaste cellofanglittrande paket och överglänste alla de andra bidragen - nästan.

För allra starkast glittrade melodifestivalens egen Askungen, Marie Lindberg, när hon i all sin anspråkslöshet sjöng så att inte ett enda öga från Ystad i söder till Haparanda i norr lämnades torrt.

Men låt er inte luras, denna naturbegåvning till debutant är förstås väl paketerad även hon. En okänd lärarinna från Munkedal som aldrig någonsin har stått på en stor scen förut
och som dessutom både kan skriva låtar och sjunga.

Jag kan riktigt höra snacket i Melodifestivalens ledning: ”Hur ska vi styla Marie nu då? Minikjol? 70-talsdisco? Eller sameinspirerat etnostuk?” ”Nej, för sjutton vi ger svenska folket en ny Carola. Det ska synas att det är första gången. Påklädd, hög pall, gitarr på scenen och så glasögonen på - lite bortkommen liksom”.

Och det var precis så det blev, för visst vill svenska folket ha en ny Askungen. Även om Trying To Recall inte är någon stark schlager så är det en fantastisk låt och kvällens stora vinnare i lördags var förstås Marie Lindberg. Paketeringen var lyckad.


Melodifestivalen
Tv/Deltävling 2
Av: Svt Nöje
Med: Kristian Luuk som programledare och deltagarna The Ark,
Marie Lindberg, Jimmy Jansson, Jessica Andersson, Cosmo4, Svante Thuresson & Anne-Lie Rydé, Lustans Lakejer, Regina Lund.
I Svt 1, lördagen den 10/2

FAKTA/Resultat i Göteborg
Till finalen i Globen går:
The Ark, "The Worrying Kind"
Marie Lindberg, "Trying To Recall"

Till "Andra chansen" går:
Jimmy Jansson, "Amanda"
Jessica Andersson, "Kom"

Utslagna (placerade som följer):
5. Cosmo4, "What's your name"
6. Svante Thuresson & Anne-Lie Rydé, "Första gången"
7. Lustans Lakejer, "Allt vi en gång trodde på"
8. Regina Lund, "Rainbow star"


FREDRIKA HILLERVIK

Mer läsning

Annons