Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det hänger på förpackningen

Annons

Jag skulle vilja säga att Melodifestivalen handlar mer och mer om paketeringen än om själva låten. Minns bara Lordi från förra året. Visst, ingen kommer undan med mindre än en bra låt, men i det fallet var nog maskeradkostymerna en starkt bidragande orsak till vinsten.

Det här har förstås svt också fattat-bidrag som är snyggt och festligt paketerade ger ett starkt startfält.

Efter en gråtrist historia i Jönköping förra veckan kom Melodifestivalen i gång på allvar i veckans deltävling i Göteborg.

Hög standard på låtmaterialet gav riktigt bra underhållning på lördagskvällen, men det var också en deltävling med dynamiskt och väl paketerade bidrag.

Regina Lund anropade jorden i Teletubbiekostym modell oversize, Cosmo4 gav varenda tjej i yngre tonåren en chans att hitta just sin egen cosmobarbie att identifiera sig med och Jessica Andersson visade att discokulan är en angelägenhet även på 2000-talet.

The Ark med Sveriges Freddie Mercury Ola Salo i silverbolero, fjädrar och lösögonfransar stod förstås för kvällens glammigaste cellofanglittrande paket och överglänste alla de andra bidragen-nästan.

För allra starkast glittrade Melodifestivalens egen Askunge, Marie Lindberg, när hon i all sin anspråkslöshet sjöng så att inte ett enda öga lämnades torrt.

Men låt er inte luras, denna naturbegåvning till debutant är förstås väl paketerad även hon. En okänd lärarinna från Munkedal som aldrig någonsin har stått på en stor scen förut och som dessutom både kan skriva låtar och sjunga.

Jag kan riktigt höra snacket i Melodifestivalens ledning: "Hur ska vi styla Marie nu då? Minikjol? 70-talsdisco? Eller sameinspirerat etnostuk? Nej, för sjutton, vi ger svenska folket en ny Carola. Det ska synas att det är första gången. Påklädd, hög pall, gitarr på scenen och så glasögonen på-lite bortkommen liksom".

Och det var precis så det blev, för visst vill svenska folket ha en ny Askungen. Även om Trying To Recall inte är någon stark schlager är det en fantastisk låt och kvällens stora vinnare i lördags var förstås Marie Lindberg. Paketeringen var lyckad.

FREDRIKA HILLERVIK FREDRIKA.HILLERVIK@DALTID.SE

Mer läsning

Annons