Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Depeche tappade publiken

Annons

MusikDepeche Mode är ett av de band som fortfarande efter drygt 25 år lyckas behålla en trogen publik och ständigt vinna nya fans. Detta med en värdighet som få andra åldrande rockhjältar lyckas åstadkomma.

Visst är herrarna i Depeche Mode äldre. De har tagit sig igenom ett halvsekels hårt artistliv, och kommit tillbaka som mognare, stabilare och ja... låt varakanske lite tråkigare.

Onsdagens konsert i Globen var dock upplagd för succé. Depeche Modes senaste album Playing the Angelär enåtergång till bandetsstorhetstid, efter den tunna Exciter, med sinakraftlösa ballader.

Inledningen är mycket stark, men därefter sjunker föreställningen in i ett stillaslummer. Här borde man ha förvaltat denextas somman eldade upp, och varva nytt låtmaterial med gamla säkra kort.

Nu går konserten i stället in i en introvert fas där melankolin från nya plattan får genomsyra de kommande 45 minuterna. Låtarna är förvisso briljanta, men den magiska stämningen som inledde konserten går här förlorad.

Först efter en timme vill bandet släppa loss igen, då de drar igenom en kavalkad av alla de klassiker som de vet att publiken vill höra. Publiken vaknar, händerna kommer upp, Globen kokar för en stund. Trots den starka sista fasen av konserten lyckades man inte hålla publikens engagemang uppe hela vägen.

HENRIK SJÖGREN

Mer läsning

Annons