Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Demofrossa I - på Akropolis

Annons

Långfredagen innebar enligt arrangörerna Supporta 023 lokal rock på Akropolis, och fem Faluband från vitt skilda delar av rockkonceptet instämde.

Kvällen inleds med de två tveklöst mest intressanta banden. Först ut är Marlons som spelar stadig men ändå experimentell rock'n'roll, och det är enormt energiskt och drivigt, precis som man vill ha det. Ibland är det de riktigt små sakerna som avgör om ett band intresserar eller tråkar ut en. Vissa har det och andra inte. Men Marlons har det.

Efterföljande 21 lucifers spelar enligt dem själva för hatets rätt i samhället, och det känns ganska logiskt när man hör dem. Vi får kaos, mangel, d-takt och världens argaste skriksång, och faktiskt är det riktigt bra och inte ens särskilt nära den monotona tråkighet som band av den här typen annars ofta har en tendens att fastna i efter ett par låtar.

Mojo filters sällar sig till den rockskara vi fått en konstant överdos av ända sedan The Stokes-bomben föll och förändrade världen, och för en sådan som mig, som inte tyckte att ens Mando diao kändes särskilt nyskapande när de kom, känns det här mest som onödig musik. När man motvilligt har lärt sig att man numera är tvungen att paniskt kämpa för att hålla sikten fri från stolta små arbetarstadskillar som plagierar storebrors sound, när de inser att det är det som säljer, är det inte upplagt för ännu mer av samma vara.

Jag är bara så less på sådan här musik, och det verkar underligt nog killarna på scenen också vara, för engagemanget är någon helt annanstans.

Inglorious bastards är partypunkrock, varken mer eller mindre, och avslutande Fungus är mest kul. Inte för att det är vare sig särskilt intressant eller nyskapande musik, men för att det känns väldigt otippat med ett regelrätt bluesframträdande i Falun.

Dock blir det hela lite väl enformigt redan efter ett par låtar, och kanske ska vi vara glada över att e-strängen ger upp när den gör, annars hade det antagligen aldrig tagit slut.

Säga vad man vill, men en mer musikaliskt välblandad kväll inom rockkonceptet lär vara svår att få till.

Det är bra att Supporta 023 finns och gör Falun till ett lite bättre ställe att vara på.

MALIN RINGSBY

Mer läsning

Annons