Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De vill bygga kapital

Annons

Ronnie Thelin och de fyra andra Borlängekillarna startade föreningen Goldrush under våren och de är noga med att påpeka att de kommer att satsa på fler genrer än hiphop.

- Det är en ren slump att våra första arrangemang blev två raka hiphopgrejer. Vi är en blandförening och vårt nästa arrangemang kommer att bli mer åt det rockigare hållet med både grunge och indie, säger Jonas Lundin.

Inför kvällens hiphoparrangemang har Goldrush fullkomligt bombat skolor och anslagstavlor med affischer. De har varit runt på varenda skola i Falun och Borlänge och klistrat. Och det gäller att trycka upp så många affischer som möjligt för att vinna pr-kriget.

- Vi blir överaffischerade av Stora Björn, Harrys, Barbados och hembygdsföreningar och såna grejer så det är tur att vi har spons så att vi kan ha så många affischer, säger Jonas Lundin.

Killarna i Goldrush tycker att det behövs fler oberoende musikföreningar i Borlänge. Ronnie Thelin nämner Dalacamp och klubb Desired, men ser främst arrangörsföreningen G-sträng i Avesta som en förebild.

- De överlever på sig själva liksom Peace & Love. Vi hoppas på att kunna bygga upp ett eget kapital så att vi kan köra på egen hand.

Ronnie Thelin poängterar att det främst är efterfrågan som bestämmer vilket band de bokar. När de bokade Snook och Fronda var de medvetna om att de även skulle locka annan publik än bara hiphopare.

- Vi lever i ett kommersiellt samhälle så vi får hålla oss till vad folk lyssnar på, den musik som spelas på radio och tv. Vi kommer ju inte dra hit Yngwie Malmsten, även om jag gärna skulle vilja det, säger Jonas Lundin.

- Undergroundnissarna som bokar mer kontroversiella band får aldrig mer än 100 personer till sina arrangemang. Man måste tänka på vad folk vill ha. Men sen är man väl knappast ute efter att bli något nytt EMA, säger Jonas.

Bakom kvällens arangemang står Goldrush, ABF, Framtidspiloterna och Cozmoz. Förutom Snook, Fronda och Frotté, kommer Mindcaos från Västerås, Ragin Goblins och MFL från Borlänge att spela. Frotté ska spela in en musikvideo under kvällen. Hiphopkvällen är drogfri, åldersgränsen är från 13 år och 250 biljetter kommer att säljas vid dörren.

ÅSA JOHANSSON

Mer läsning

Annons