Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De tar över Dalhalla i sommar

/
  • Rättvik Event tar över populärmusikevenemangen i Dalhalla. Det meddelades under en presskonferens under onsdagen. Från vänster Dalhallas ordförande Jonny Jones - samt Martin Geber, Ebbe Evbjer och Conny Gesar vid Rättvik Event.

I sommar ska Dalhalla få det bästa konsertprogrammet på länge. Det hävdar det produktionsbolag som nu får ta över populärmusikverksamheten.
– Vi har redan mycket klart. Målet är ett tjugotal konserter i sommar av hög kvalitet, säger Conny Gesar - ordförande i Rättvik Event.

Annons

Under onsdagen offentliggjorde Dalhalla officiellt att bolaget Rättvik Event får ta över populärmusikverksamheten i Dalhalla under kommande sommar. Avtalet är inledningsvis ettårigt.

– Vi vill att Dalhalla ska leva vidare och utvecklas, därför går vi in i detta. Dalhalla betyder så otroligt mycket för besöks- och turistnäringen i bygden, säger Conny Gesar.

Rättvik Event ägs av 200 lokala aktieägare, många av dem är verksamma inom boende- och turistnäringen.

– Vi värnar därför helt naturligt om Dalhallas framtid. Med detta i ryggen kommer vi få en finansiell styrka och kompetens som gör att Dalhalla kommer att överleva och utvecklas. Alternativet hade varit att ett internationellt bokningsföretag hade tagit över. Då hade beslut och eventuella vinster i stället runnit ur bygden, säger Conny Gesar.

Redan nu säger sig Rättvik Event ha gjort klart med flera artister inför sommaren.

– Populärmusik är ett vitt begrepp. Men det handlar om hög kvalitet. Det ser bra ut. Vi kommer släppa information om detta inom de närmaste veckorna, säger Conny Gesar.

– Det lokala engagemanget var av stor betydelse för att vi valde Rättvik Event som aktör. Det lokala är viktigt för oss, säger Jonny Jones.

I drygt ett år har Dalhallas ledning sökt lösningar för att få Dalhalla att stå starkare inför framtiden. Lösningen är att ägarkommunerna ska ha huvudansvaret och äga all infrastruktur genom Dalhalla förvaltning AB. Själva verksamheten ska drivas av andra aktörer.

– En för populärmusiken - och en för operan, säger Jonny Jones.

I december håller Dalhalla förvaltning AB en extra bolagsstämma. Tidigare i år har de fyra privata aktieägarna i Dalhalla förvaltning AB begärt att bli utlösta - för totalt 3 miljon kronor. Rättviks kommunalråd Annette Riesbeck har föreslagit att de ska lösas ut genom att Siljanskommunerna utökar sitt ägande.

Annons