Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De ska tillgodose vårt rockbehov

Annons

Det ska bli skönt att komma ut och spela live hemma i Dalarna. Man måste ta avstamp någonstans ifrån, säger sångaren och gitarristen PH Ericson.

För ungefär ett år sedan hade bandet sin premiärspelning på kåren i Borlänge och det har bara blivit en handfull spelningar sedan dess i Borlänge. Under tiden har planer dock smidits i replokalen i Kvarnsveden.

Av medlemmarna är det bara sångaren och gitarristen PH Ericson som spelat i band tidigare. Jochen Hed hade spelat ensam som trubadur, men ville byta den utsatta tillvaron mot kollektivet i ett band. Basisten Ante Olofsson kände han sedan barnsben och de andra träffade de på via bekanta och genom studentlivet på högskolan. Vissa fick axla roller de inte väntat sig.

- Jag trodde att CJ var trummis, men det var han inte - han hade väl ljugit som vanligt, säger Jochen Hed.

Moneybrother brukar ibland dyka upp som musikalisk referens. Det stämmer till viss del, menar de.

- Vi har gått under ganska många beteckningar när det gäller musikstilen. Rock med tryck kan man enkelt säga, meningen är att det ska vara mycket nerv i det. Det blir kanske lite souligt, säger PH Ericson, som själv har ett förflutet i den extrema metalfåran.

- Men det har nog mest med min sångstil och tempot att göra, säger han.

- Vi började lite mer jazzigt och souligt, men när det väl blev ett helt band föll bitarna på plats och det blev mer ösig rock. Alla kommer från olika genrer. Det är inte frågan om några kompromisser, men det blir en punkt där alla kan mötas.

Några inspelningar har det hittills inte blivit. Orsaken är en kombination av pengabrist, lathet och en hög ambitionsnivå.

- Man vill att det ska hålla hög klass när man väl spelar in något.

Sedan starten har det blivit några livespelningar, men inte så många som bandet skulle vilja.

- Det är tufft när man inte har något inspelat. Jag tycker att de är fega som inte vågar offra ens fyrtio minuter. Jag vet inte vad de är rädda för - tror de att folk ska gå? säger Jochen.

Nu ska det satsas hårdare både på live- och demofronten. Trummisen CJ Wihlborg har till och med sagt upp sig från ett fast jobb i Stockholm för att kunna prioritera bandet hemma i Borlänge.

Och hängivenhet är som bekant ett bra framgångsrecept.

ANDERS GUSTAFSSON

Mer läsning

Annons