Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De kräver teaterchefens avgång

/
  • Starkt kritisk. Teaterförbundets avdelningsordförande Patrik Pettersson riktar såväl ledningsmässiga som konstnärliga invändningar mot länsteaterchef Astrid Assefa.

Annons

Teaterpersonalen riktar allvarlig kritik mot sin chef. Pettersson beskriver en arbetsmiljö där öppet uttryckta åsikter censureras eller hanteras som provokationer, där motsättningar blir mycket personliga och inte hanteras på ett professionellt sätt av Assefa.

Hon beskrivs som "godtycklig", "svängig" och att hon "brister i vuxen kommunikation". Ledarskapet präglas av utebliven återkoppling, brutna överenskommelser och tillfälliga "brandkårsutryckningar".

- Därmed hamnar fokus på helt fel saker. Det tynger ner hela organisationen och det blir kämpigt för Dalateatern när den som har ansvaret helt enkelt inte fixar sitt jobb.

Arbetsmiljöverket och konsulter från Trygghetsrådet har försökt komma till rätta med den dåliga arbetsmiljön på Dalateatern.

Som teaterchef tycker facket, Teaterförbundets avdelning 19, att Assefa inte har tillräckligt med konstnärliga idéer, saknar långsiktighet, inte förmår knyta goda regissörer och pjäsförfattare till Dalateatern och inte vet vad som händer i Teatersverige.

Facket har föreslagit att rollerna som vd och konstnärlig ledare ska delas och att Assefa ska kvarstå som vd. Så blir det inte. En arbetsgrupp i teaterstyrelsen har emellertid uppmanat Assefa att i ökad utsträckning använda sig av de krafter på teatern som har befattningar med ansvar för teknik, personal, ekonomi och PR.

För såväl fack som styrelse tycker att Astrid Assefa är bra för Dalateatern vad gäller arbetet utanför själva teatern.

- Hon är bra på politiska kontakter, alltså de som sitter på pengarna. Hon är en bra galjonsfigur, säger Pettersson.

Också styrelsens ordförande Inga-Britt Kronnäs-Samils (s) konstaterar att kritiken är allvarlig och "inte av karaktären allmänt gnäll", men att Assefas kvaliteter i strategiska frågor uppväger kritiken från personalen.

Jätteprojektet Kulturfyren, ett eventuellt samarbete med andra länsteatrar om Dalarna kommer att ingå i ett storlän och framtida rekryteringsfrågor är inslag som styrelsen bedömer att Assefa kommer att kunna hantera. Assefa har också vänt ett ekonomiskt underskott till sin motsats.

- Det är alltid tungt att gå emot personalen. Men styrelsen har fullt förtroende för Astrid Assefa, säger Kronnäs-Samils.

Assefa har tackat ja till styrelsens erbjudande. Parterna siktar på att teckna ett nytt avtal om lön och anställningsförmåner i höst. Före sommaren ska personal och ledning hålla ett "nystartsmöte".

Mer läsning

Annons