Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De kan krossa myten

Annons

TSOOL är ett band som förvaltar rockhistorien synnerligen väl, samtidigt som de låter helt unika. Få band kan svänga på samma sätt när de är i sitt esse.

Men innan de gick på så värmde Whyte Seeds upp lokalen. Jag såg inte hela giget på grund av krockande jobb, men av det jag såg så gjorde de en bra insats.

Men huvudbandet besitter ändå en betydligt större pondus. Efter en lite trevande första låt så skruvar de upp temperaturen rejält med Sister Surround.

Frontaren Ebbot Lundberg, som hade lämnat kaftanen hemma, var på ett strålande humör och tutade i en festlig flöjt, skakade hand med alla han kom åt och smörjde publiken rejält.

- Ni är den bästa publik vi haft någonsin!

Och stämningen var hög. Redan i tredje låten, Nevermore, blev det värmande allsång och det märktes att responsen gjorde bandet än mer taggat.

De är klart bäst när de skottar på med ösiga låtar som Big Time eller Mantra Slider, men de softa låtarna fyller funktionen av andningspauser och gör att helhetsintrycket bara blir mäktigare.

Ett par väl valda covers stoppade de in också. Iggy & the Stooges Sick of you smögs i gång och fick puttra ett bra tag innan den exploderade i stenhårt riffande.

De avslutade med ytterligare en cover, en massiv Ace of Spades. Att Ebbots röst nästan var slut vid det laget gjorde föga.

Det är kanske dags att avliva myten om att Falun inte är någon rockstad att tala om. Man får bara så sällan chansen att leva ut den sidan.

ANDERS GUSTAFSSON

Mer läsning

Annons