Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De faller fritt i Avesta

Annons

Dalarna är nästa stopp för tv-aktuella Ulla Skog och Tomas von Brömsen.

I kväll spelar de sin andra revy Fritt fall på Avesta teater. En duo som trivs tillsammans.

- Vi skrattar åt samma saker, säger Ulla Skoog.

Vad är Fritt fall?

- Det är olika nummer som vävs ihop till en föreställning, den genre som ligger närmast är nog revy. Utgångspunkten när vi satte ihop föreställningen var kommunikation, det är den vaga men rödatråden som löper genom det nästan två timmar långa framförandet.

Vad är det som gör att du och Tomas von Brömssen tycker om att arbeta tillsammans?

- Vi har väldigt roligt tillsammans. Vi är olika som personer men har en personkemi som fungerar bra. Vi skrattar åt samma saker även om vi inte tycker att samma saker är roliga på scen. Det är något som hjälper oss att binda ihop en bra föreställning.

Har Fritt fall något samband med förra revyn Rent under, eller är det här något helt nytt?

- Fritt fall är en slags utveckling av Rent under, men revyerna i sig har ingenting med varandra att göra. Det gäller att hela tiden utmana sig själv genom att göra nya saker.

Vem är Trond Lindheim?

- Han är en mycket duktig norsk kompositör som är en viktig del av föreställningen. Trond har skrivit all musik och en del av texterna, han är ett viktigt komplement till mig och Tomas. Han är en klippa!

Hur känns det att göra ett stopp med föreställningen i Avesta?

- Å, Avesta! Jag har faktiskt spelat i Avesta flera gånger genom årens lopp, jag tycker det är jätteroligt! Dalarna och Värmland är lite av mina favoritställen.

Både du och Tomas är aktuella i tv-serien Saltön, brukar du se på den?

- Nej, jag har bara sett lite av första avsnittet. Jag tycker inte om att se mig själv i produktioner direkt efteråt. Jag behöver lite distans, så om ett halvår kanske jag tittar på det.

Är det planerat någon fortsättning av Saltön?

- Det vet jag inte men jag har hört att det finns fler böcker att göra en fortsättning av. Ingenting är bestämt, vad jag vet.

MADSINE LINDBERG

Mer läsning

Annons