Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dalatjej "Hollywoodbrud" i TV3

/

När TV3 storsatsar på en yngre variant av Svenska Hollywoodfruar med Lyckan i LA är falutjejen Rebecka Shirwani en av huvudpersonerna. För Bling berättar hon om flytten till LA, tjejgänget och skådespelardrömmarna.
– Jag har haft sikte mot USA och Hollywood så länge jag kan minnas.

Annons

I veckan kom nyheten om Tv3:s nya program Lyckan i LA. Enligt programledningen ska den vara en slags "prequel" till Svenska Hollywoodfruar som visar ungefär hur den första tiden i LA kan ha tett sig för svenskor som Maria Montazami, Anna Anka och Anna Nicole Winther. En av de fyra huvudkaraktärerna vi i vår ska få följa är 23-åriga Rebecka "Alexia" Shirwani från Falun.

– Jag har haft sikte mot USA och Hollywood så länge jag kan minnas. Jag har velat bli skådespelare eller hålla på med musik sedan jag var liten så jag flyttade hit för att gå collage. Jag tog en del acting classes och insåg att jag ville vidare på det spåret. Nu pluggar jag andra året på skådespelarutbildning på Theatre of Arts.

Mellan studierna gör Rebecka bland annat fotojobb och spelar in videos. Hon bor i en lägenhet tillsammans med kompisen Emilia Carpinisan som också är med i Lyckan i LA. Hon är dessutom nära vän med seriens andra huvudkaraktärer Katya Tham och Caroline Månsson. I dagarna har filmteamet anlänt och börjat filma tjejerna och deras liv i "drömmarnas stad".

– Vi är verkligen ett tjejgäng. Vi är allting för varandra och stödjer varandra, säger Rebecka.

Hon växte upp i Norslund och har sin mamma kvar på Hyttgatan i Gamla Herrgården. På gymnasiet gick hon samhällsvetarlinjen på Lugnet och sedan stack hon ut och reste innan det bar av till LA för ett par år sedan.

– Jag hade en trygg och bra barndom i fina Falun. Det är något jag har med mig hit. Man har andra förutsättningar när man kommer från liten stad. Man är mer naiv. Men när vi från småstäderna väl tuffar till oss så blir vi ännu tuffare än andra och får mer skinn på näsan.

Måste man vara tuff för att klara sig i LA?

– Ja, det är en tuff attityd här. Man måste ha skinn på näsan annars går man under. Jag vågar säga ifrån samtidigt som man måste vara streetsmart. Egentligen måste man vara tuff mot alla. Folket i den här branschen daltar inte med en. Man får aldrig vara otrevlig men det gäller att veta sitt värde. Jag tycker man ska ha fötterna på jorden, vara trevlig och kämpa. Det är många som tappar fotfästet här.

Programmet heter Lyckan i LA, vad är det för lycka du söker?

– Alltså, det är relativt. Man jagar en dröm men vad som gör en lycklig är ju relativt. Jag tror att jag är på rätt plats för mig. Men jag har vänner som bor kvar i Falun och är superlyckliga och har bra liv där. Var och en har sin dröm.

Vilken är din dröm?

– Min dröm är att lyckas som framgångsrik skådis, det är det definitivt. Det vore självklart inte fel att få spela in stora filmer, men mitt mål är att lyckas så bra att jag kan vara en arbetande skådis. Alla vill bli skådisar här men alla blir inte arbetande skådisar. Det finns inte så många jobb som det finns skådespelare i Los Angeles. Många får jobba många servitörer och bartenders. Så om man kan arbeta med skådespeleriet ska man vara glad

En förlaga till Svenska Hollywoodfruar kallar TV3 er, hur känns det?

– Jag vet inte om jag gillar jämförelsen, man får vänta och se. Det är kul om folk har olika uppfattningar och stör sig lite. Men de kommer snabbt att inse att det inte handlar om att bli någon hollywoodfru. Jag har kämpat jättehårt och fortsätter kämpa för att nå toppen. Jag vill inte leva på någon man så jämförelsen känns så där. Samtidigt är det som sagt kul om folk har förutfattade meningar.

Maria Montazami och Anna Anka har inte framställts som de skarpaste knivarna i lådan, du är inte rädd hur de målar upp dig?

– Jo, klart man är det. Men jag orkar inte bry mig. Det känns som att då tänker man bara för mycket. Jag är inte orolig, Det ska bli kul.

Mer läsning

Annons