Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dalateaterns interna turer 2005

Annons

l Teaterordföranden Ann-Christine Östlund-Bäckehag (s) avgår med hänvisning till familjeskäl och oenighet om lön och sidouppdrag med teaterchef Astrid Assefa. Inga-Britt Kronnäs-Samils (s) tar över.

l Dalateatern anmäls till arbetsmiljöverket av en anställd. Anmälan lämnas utan åtgärd.

l "Kan det vara så att ordföranden känner frustration över att den politiska karriären inte gått som hon tänkt sig och därför fokuserar besvikelsen på mig?", säger Assefa i ett fult angrepp på Östlund-Bäckehag långt efter att striden är över.

l Dalateatern orkar bara med två stora premiärer under 2005: Pjäsen Det är något annat som tar över har premiär den 20 oktober. Pjäsen Rätt kurs har premiär den 29 oktober. Under våren ges Fet Mats som hade premiär 2004. Dalateatern fortsätter inslagen med sopp- och berättarprogram i det mindre formatet.

l I sin första intervju om framtiden deklarerar Kronnäs-Samils att "Vi måste få mer teater för skattepengarna. Vår kommande verksamhetsplan ska innehålla mer av både stora produktioner för litet större scener och småföreställningar som når länets mindre orter."

l Under 30-årsfesten berättar landstingsrådet Alf Johansson (s) att landstinget ger Dalateatern en extra miljon som kompensation för den statliga miljon som försvinner i och med att det nationella uppdraget att spela barn- och ungdomsteater upphör 2005.

l Senare säger Johansson: "Jag lägger mig inte i Dalateaterns repertoar, har inga synpunkter på antalet uppsättningar eller på hur stor publik den når." Han höjer anslaget med en miljon i alla fall. Vi betecknar det som att beställaren lägger sig platt för utföraren.

Mer läsning

Annons