Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dalariot tillbaka i större kostym

Annons

- Förhandlingar pågår just nu och vi vet inte vad som händer men band vi hoppas kunna boka är The Kristet Utseende, Melody club och Timbuktu, säger Therese Hedback, kassör i Dalariot.

Senast Dalariot anordnades i Malung var i juni 2005. Då spelade 16 band, bland andra Gemini Five, Mozkovitch, Headline, Turtleneck och hemmabandet Cavalince, de flesta med dalaanknytning. 400 betalande besökare lockade arrangemanget då. Den här gången lägger föreningen ribban betydligt högre.

- Förra gången var det mer utspritt med många band på tre scener och FMX-uppvisning på förmiddagen. Nu ska vi bara ha ett tiotal artister men större sådana och hoppas på så sätt locka en betydligt större publik från hela länet. Orrskogen tar ungefär 1300 personer och vi hoppas på att fylla folkparken.

Förutom de stora artisterna kommer ett antal mindre band att spela även i år. Klara just nu är Cavalince från Malung och Falubandet Basically the Same. Festivalen kommer även att bjuda på något lokalt inslag som inte direkt har med musik att göra.

- Vi vill ju även visa upp andra lokala förmågor. Förra gången hade vi ju crossuppvisning med FMX-cyklar, just nu håller vi på och letar efter något motsvarande, säger Therese Hedback.

Dalariot är en ideell ungdomsförening med före detta gymnasieelever i styrelsen och skolungdomar i den projektgrupp som är med och sjösätter festivalen. Finansieringen hoppas man klara med biljettintäkter, lokala sponsorer och bidrag.

Mer läsning

Annons