Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dalafrossa på grammisgalan

Annons

I går blev listan för alla årets grammisnomineringar offentlig. En av artisterna som kan ta storslam är Marit Bergman, som är nominerad i hela fem kategorier för sitt album I think itÕs a rainbow.

-Det är exakt samma lineup som för förra skivan. Jag tycker kanske att vi borde ha fått för produktionen i år, den är vi himla nöjda med, säger hon.

Vilken nominering som smäller högst är svårt att säga, tycker hon.

-Men eftersom jag fick en grammis som kompositör då vore det kul att få en som textförfattare nu.

I kväll kan hon fira nomineringarna med en spelning på HC i Sälen.

-Det verkar ju inte vara så mycket snö, men vi får hoppas att folk kommer i alla fall.

I övrigt är både Borlänges Mando Diao och Morabördiga Atomic Swing nominerade i kategorin Årets rockgrupp, Vansbrosonen Björn Skifs, samt Benny Anderssons Orkester, som har en drös dalfolk i ensemblen, i Årets dansband/schlager, och Hammerfall med Morasonen Joacim Caans i hårdrocksklassen. I kategorin Årets folkmusik slåss inte mindre än tre dalaanstrukna artister om grammisen: Orsa spelmän, Ranarim, med Leksandsbördiga sångerskan Sofia Sandén och Lena Willemark, med rötter i Älvdalen. (mycket Orsalåtar är det för övrigt även på trion Nåras skiva, där bland andra Björn Ståbi ingår).

Och ska man vara petnoga så har ju Stefan Sundström (Årets visa) stuga i Säter...

Grammisgalan hålls den 30 januari på Hovet i Stockholm. Sju artister ska uppträda under galan, bland dem Marit Bergman, Martin Stenmarck och Darin.

ANDERS GUSTAFSSON

Mer läsning

Annons