Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dalaband till Nalen

Annons

I kväll spelar två band från Dalarna på det anrika nöjespalatset Nalen i Stockholm. Det är hardcorebandet Subdive från Avesta och de rumlande Falupunkarna Inglorious Bastards som samåker ner till huvudstaden för att blåsa ut rutorna. Spelningen är ett led i Studiefrämjandets satsning "100 % osignat", som är en återkommande möjlighet för mindre etablerade band att få chans till ordentliga spelningar.

Subdive är en del av en spirande rockmylla i Avesta. De senaste åren har läget förbättrats avsevärt. Det menar gitarristen Johan Ahlberg och tillskriver musikföreningen G-sträng, som sparkat i gång verksamheten i staden, en stor del av äran.

- Det har verkligen hänt en hel del, säger han.

Subdive beskrivs av Ahlberg som en blandning av Breach och Rage Against the Machine och spelade bland annat på Kalasturnén i Säter förra året. I år trumfar de detta med en Hultsfredsspelning.

Subdive har deltagit på ett antal samlingsskivor och för fyra år sedan gavs en mini-cd ut på ett litet bolag, men sedan hände det inte så mycket på den fronten. Kommande spelningar kan ändra på den saken.

- Förhoppningsvis kommer det att lossna och att någon äntligen fattar, säger Johan Ahlberg, gitarrist i Subdive.

Övriga band som kommer att stå på Nalens scen är Sparzanza, Howard och Hank. Alla fem band utom Howard spelar dessutom på Rookiescenen på Hultsfred senare i sommar.

Andra artister som tidigare kunnat ses på 100 % osignat är Paris och Monotypes.

ANDERS GUSTAFSSON

Mer läsning

Annons