Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dalaband går till sjöss

Annons

Arrangörerna utlovar en 20 timmars lång musikfest. Nio band är bokade till slaget som startar den 28 oktober.

- Vi ville ha det så brett som möjligt. Månsson All Stars och coverbandet Blacksnake drar kanske den lite äldre publiken medan Elias Åkesson kanske lockar de som är i 20-årsåldern, säger Peter Löfstrand, ägare av Siljabutiken.

Mest nöjda verkar arrangörerna ändå vara med Satorbokningen. Även om Björn Skifs och Falubandet Troll hör till drömbokningarna.

- Björn Skifs vore kul att få med, men det är svårt att få honom. Troll kanske vore kanske lättare. När hade de sin hit egentligen?, frågar sig Peter Löfstrand.

I år har arrangörerna lyckats chartra Västindienkryssaren Silja Opera, som har plats för 1 200 partyglada båtresenärer. På förra årets Dalaslag följde närmare 700 med.

- Vi hoppas på fler i år. Den här Västindienkryssaren är mycket finare än båten i fjol, säger Peter Löfstrand.

Han berättar att den som trivs för bra i sin hytt har möjlighet att stanna kvar och se liveupptagningar från scenerna på sin hytt-tv-skärm.

- Nästa år kan vi ju göra tvärt om och sända live från hytterna i stället, föreslår Ulf Andersson, restaurangägare, Harrys.

Sator, Månsson All Stars, Machina, Voyager och de andra banden kommer att få tre scener till sitt förfogande.

Det kommer också att finnas en poolavdelning där trubadurerna Skansen & Östen står för den något mer stillsamma feststämningen.

Festen börjar innan avresan, under torsdagseftermiddagen den 28 oktober på Harrys i Falun och på Nya Star hotell i Avesta och avslutas där den börjar.

Bakom arrangemanget står Siljabutiken i Borlänge, Henry Murtokangas, Harrys restaurang i Falun, Nya Star hotell i Avesta och Nolltvå.

ÅSA JOHANSSON

Mer läsning

Annons