Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dags för den första Melodifestivalen

Annons

1. Excellence: "Last to know"

Text och musik:

Daniel Eklund, Brian Hobbs

Telefonnummer: 0718-321 01.

Excellence består av Anna Johnsson, Jenny Bergfoth, Johanna Landt, Malin Olsson och Susanna Patoleta, fem tjejer som plockades ut av Kanal 5 för en dokusåpa om en popband. Det blev ett lyckat experiment, med topplisteettor och en bejublad turné i somras. Förutom schlagerlåten sjunger Excellence den svenska OS-låten "Vi ska vinna, vi ska ta dom" med Markoolio.

Daniel Eklund är stockholmare och professionell låtskrivare och producent. Brian Hodds är född i USA och har skrivit i 25 år.

2. Tom Nordahl: "Blue as your

angel eyes"

Text: Py Bäckman.

Musik: Micke Wennborn

Telefonnummer: 0718-321 02.

Tom Nordahl kommer från Askersund och har ställt upp i Melodifestivalen en gång tidigare. 2000 kom han nia med "Alla änglar sjunger". Han har sysslat med musik sedan tioårsåldern och fick sin första framgång för ett par år sedan då han vann "Sikta mot stjärnorna" i TV4, då utklädd till Jon Bon Jovi.

Textförfattaren Py Bäckman är mest känd för sitt arbete med Dan Hylander och Raj Montana Band. Dessutom var hon textförfattare åt Nordman.

3. Barbados: "Världen utanför"

Text och musik:

Calle Kindbom, Thomas G:son

Telefonnummer: 0718-321 03.

Barbados hoppas på tredje gången gillt i år. De kom tvåa i Melodifestivalen både 2000 och 2001. Barbados är förstås ett av Sveriges allra mest populära dansband. Det består av sångaren Magnus Carlsson, Magnus Wictorinsson, Peter Samuelsson, Mathias Lager och Mattias Berggren. Magnus Carlson, som är en stor schlagerfantast, har även hunnit med att ge ut en egen julskiva i fjol.

Thomas G:son har hela fyra bidrag med i årets festival. G:son skrev Friends vinnarlåt "Lyssna till ditt hjärta" i fjol och är alltså regerande mästare.

4. Camilla Lindén: "Du har rört

vid min själ"

Text och musik: Tommy Eriksson och Claes-Göran Bjerding

Telefonnummer: 0718-321 04.

Camilla Lindén är i vanliga fall sångerskan i dansbandet Grönwalls, men debuterar solo på Melodifestivalens scen. Hon kom in i branschen genom att vinna en tävling i TV3 där förstapriset var att få åka på turné med Micke Ahlgrens. Sedan 1999 sjunger hon i Grönwalls.

Låtskrivarna är också debutanter. Claes-Göran Bjerding är från Torsås och är diversearbetare inom musiken. Han har skrivit låten med Växjöbon Tommy Eriksson som egentligen är ingenjör.

5. Brandsta City Släckers:

"Kom och ta mig"

Text och musik: Larry Forsberg, Sven-Inge Sjöberg och Lennart Wastesson.

Telefonnummer: 0718-321 05.

Brandsta City Släckers är riktiga brandmän, anställda på Helsingborgs Räddningstjänst. De är Melodifestivalens udda inslag, som redan retat upp schlagertraditionalisterna. Men Brandsta, som består av Glenn Borgkvist, Olle Östberg, Mats Nilsson, Ulf Johansson och Tom Börjesson, är ett riktigt band som gett ut två album.

Låten är skriven av den Gävlebaserade trion Larry Forsberg, Sven-Inge Sjöberg och Lennart Wastesson.

6. Zoe: "Hollywood-Do"

Text: Zoe. Musik: Zoe och Stefan Olsson

Telefonnummer: 0718-321 06.

Bakom artistnamnet Zoe döljer sig Sofie Geiryd, en 27-årig Stockholmstjej som gått i musikskola och arbetar som sångerska och låtskrivare. Hon har deltagit i rock-SM och var Mariah Carey i TV4:s "Sikta mot stjärnorna".

Zoe har skrivit låten tillsammans med Stefan Olsson, också en stockholmare som arbetar som musiker och producent.

7. Richard Sköld:

"En värld som alltid brinner"

Text och musik: Erik Appelros,

Istvan Stenberg och Richard Sköld

Artist: Rickard Sköld

Telefonnummer: 0718-321 07.

Richard Sköld är egentligen bokhandlare, men gör nu Melodifestivaldebut. Han har skrivit låten tillsammans med Erik Appelros och Istvan Stenberg.

Erik Appelros är helsingborgare, Istvan Stenberg kommer från Stockholm.

8. Mendez: "Adrenaline"

Text och musik: Robert "Rob" Wåtz, Rasmus "Raz" Lindwall, Leopoldo Mendez,

Patrik Henzel och Pablo Cepeda.

Telefonnummer: 0718-321 08.

Mendez är född i Chile, men kom till Sverige som tioåring och är en etablerad popstjärna med hits som "Chiki-chiki" och "Razor tongue". Han har även blivit framgångsrik utomlands och för två år sedan utsåg den chilenska ambassaden i Stockholm honom till årets chilenare. Låtskrivarna är DJ-duon Rob & Raz som skrivit "Adrenaline" tillsammans med Patrik Henzel och spanjoren Pablo Cepeda. (PM)

Mer läsning

Annons