Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dadelfilm rullar igen

Annons

Vi måste hitta ett fult hus. Det sunkiga därborta som ser ut som plåt blir bra, säger Mats Nordkvist.

Och så får det bli för det är Mats som bestämmer.

- Det är diktatur det här, flinar sångaren och gitarristen Mats Grönmark.

Han har sin mammas släkt uppe i Leksandstrakten och passar på att spela in lite video innan det är dags att skjutsa flickvän och barn till midsommarfirandet vid Siljan. Och barnen spelar en väsentlig roll en dag som denna, minstingen Beppes barnvagn får nämligen agera kameravagn. Trion Burek V spelar lo-fipop med countryinfluenser och har precis släppt sin andra platta. De har spelats en del på P3, haft många gig på hemmaplan i Stockholm och Trästocksfestivalen i Skellefteå kommer att besökas för andra året i rad.

Sångaren Grönmark känner Mats Nordkvist sedan länge. Det är så det går till i branschen för det mesta. Nordkvist har jobbat upp ett rejält kontaktnät, här ingår producenter, skivbolagsnissar, ZTV- och MTV-folk. Och sedan han gjorde Sugarplum fairys första video Stay young har ett gäng band och producenter hört av sig, bland andra Niccokick, Third Stone från Gagnef och Falubandet Hawaii Mud Bombers.

- Det flyter på. Hawaii Mud Bombers är ju riktigt stora utomlands och videon jag gjorde ska skickas till japansk tv, så det är kul, säger Mats Nordkvist.

Burek V:s video kommer förhoppningsvis att gå på ZTV i höst någon gång, det ska bli en grafisk video med mycket svartvitt och många animerade inslag. Illustratören och grafikern Lars Holmström är i högsta grad medverkande och Mats Nordkvists framtida kompanjon.

- Vi ska försöka samarbeta mer, det är tråkigt att hålla på själv, säger Mats Nordkvist.

ÅSA JOHANSSON

Mer läsning

Annons