Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Cyklade 20 mil för Peace and love

/
  • Fortfarande blöt. Mona Engström från Björkvik i Södermanland har cyklat över 20 mil för att jobba på Peace and Lovefestivalen. När hon kom fram igår morse var hon fortfarande blöt efter att ha vaknat med en swimingpool i tältet.

Annons

Mona Engström kom till Mjälgarskolan på cykel på söndagsmorgonen, blöt av regnet. Då hade hon cyklat mellan 20-25 mil.

- Jag fuskade sista biten och tog buss från Säter. Jag vaknade med en swimingpool i tältet.

I onsdags började hon sin cykeltur från Björkvik som ligger mellan Katrineholm, Nyköping och Norrköping. På vägen har hon fått höra många tutande bilister.

- Jag förstår inte varför de tutar. Är det för att varna en eller för att de tycker att man är en korkad cyklist.

Mona tycker inte att det varit särskillt farligt att cykla efter vägarna. På händerna visar hon hur smala väggrenarna har varit, de smalaste ungefär 20 centimeter och en del över en halvmeter breda. Ibland har hon dock varit tvungen att stanna för långtradare. Inte heller på nätterna har hon varit rädd, inte ens när hon sov ute i skogen.

- Det låter bättre att skriva att jag var rädd men det har jag inte varit.

Varför hon valt att jobba som funktionär på Peace and love är dels för att Tomas di Leva kommer och för att det är ett mysigt namn på festivalen. Hon ska eventuellt besöka Augustibuller i sommar också.

- Jag har inte bestämt mig riktigt om jag ska dit eller om jag ska cykla dit.

Vädret har inte varit på Monas sida. Det har regnat alla dagar utom den dagen hon började cykla och om hon ska cykla hem igen vet hon inte, det beror på om det regnar eller inte.

- Regnar det så kommer jag inte göra det, säger hon.

Mer läsning

Annons