Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Concretes lyfter inte

Annons

The Concretes var en besvikelse. Jag gillar verkligen skivan som kom i våras och live skulle de enligt uppgift vara ännu bättre. Det var de inte, i alla fall inte i går.

De gick på scenen en kvart sena, efter att ha tvingats hasta igenom ett soundcheck. Ett niomanna band tar tid att packa upp. Det kan vara det som sänkte humöret för dem. För de verkade till största delen inte ha roligt när de spelar.

The Concretes är ett band som har Universitet skrivet med stora bokstäver över sig. Det behöver inte vara dåligt, men i det här fallet verkar det betyda förbud mot att visa spelglädje.

Att de knappt rör sig eller ler är naturligtvis en genomtänkt pose, men det känns mer än lovligt bajsnödigt. Och då hör inte jag till de som tycker att man måste vara Lasse Berghagen.

Musikaliskt lyfter det heller aldrig, trots sångerskans suveräna röst och blåsarnas ofta oväntade slingor. Bandets drömmande velvet-rock lyckas inte tränga igenom sorlet och minglet på S2.

Ibland sväller anrättningen ut och gitarristerna går till och med ner på knä. Vissa av låtarna är även i dessa förhållandevis lama versioner ändå tillräckligt bra för att nå upp till godkänt.

Men sammantaget hade The Concretes en dålig kväll.

ANDERS GUSTAFSSON

Mer läsning

Annons