Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Carola tillbaks i Dalhalla

Annons

I kväll kommer Carola till Dalhalla igen. För ett år sedan firade Carola 20-års jubileum som artist, bland annat med en stor konsert i kalkbrottet. I år går hon med kort varsel in och ersätter Louise Hoffsten, som av privata skäl ställer in sin medverkan. Carola uppträder tillsammans med Maria Möller, Orsa Spelmän och Kalle Moraeus.

Hej Kalle är Kalle Moraeus eget band, de blandar hejdlöst jazz, rock och gammeltjo, men återkommer alltid till folkmusiken. Moraeus är som bekant numera heltidsfrilansande musiker efter många år i Stockholmsfilharmonikerna. Orsa Spelmän är en musikkonstellation han gärna spelar ihop med.

I morgon kväll återkommer Kalle och hans vänner till Dalhalla, då med nya gäster. Janne Schaffer och Björn J:son Lindh får då chansen att visa upp sin kompositörskonst.

Körer möts i helgen

På lördagen framträder körerna i en musikaliskt mycket blandad konsert i Grangärde kyrka, med musik av bland annat Stenhammar, Alfvén, Olsson och Mendelssohn. Konserten upprepas i Stora Kopparbergs kyrka i Falun på söndagen. Falu Kammarkör har i år en ny dirigent, Tony Margeta från Göteborg. Kammarkören Vox Magna grundades av Margeta i februari 2003 och kören har sedan dess gjort ett 30-tal konserter i Göteborg och runt om i landet.

Vox Magna fick förra månaden tre placeringar vid Toner för miljoners nationella och internationella körtävlingar i Helsingborg - den främsta var seger i sin kategori i den internationella tävlingen.

ÅSA JOHANSSON

Mer läsning

Annons