Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Carola spelar musikal

Annons

Carola ska göra den kvinnliga huvudrollen Fantine i musikalen "Les misérables" höst. Under en vecka i september gör hon rollen på West End i London för att sedan sjunga i en turnerande konsertversion av "Les misérables" i Norden under oktober och november.

- Jag har känt för den här rollen länge, berättar Carola Häggkvist på en presskonferens i Stockholm, där nyheten om hennes nya projekt avslöjas. Jag har ofta satt på skivan med "Les mis" hemma och sjungit Fantines stora låt "I dreamed a dream" för mig själv. När jag blev tillfrågad om Fantine kändes det rätt i hjärteroten. Jag tror att jag kan förmedla det som låten är gjord för.

Det är den engelska demonproducenten Cameron Mackintosh som bett Carola att vara med i konsertturnén med "Les misérables". Som lockbete fick hon också chansen att göra Fantines roll i originaluppsättningen i West End under några dagar. I september åker Carola till London för knappt två veckors repetitioner och en veckas föreställningar. Därefter vidtar repetitionerna inför konsertturnén av "Les misérables" som börjar den 26 oktober i Köpenhamn för att fortsätta till Stockholm, Oslo, Helsinfors och Göteborg. I konsertversionen samarbetar 30 artister, 45 orkestermusiker från Royal Philharmonic Orchestra i London samt en kör bestående av 200 personer hämtade från varje konsertstad. Carola har blivit tillfrågad tre gånger om att medverka i konsertprojektet. "Les misérables" är en av världens mest populära musikaler, med musik av Claude-Michel Schönberg och text byggd på Victor Hugos roman "Samhällets olycksbarn". Fantine i "Les misérables" lever ett tragiskt liv som fabriksarbetare och prostituerad. (PM)

Mer läsning

Annons