Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Carola plockar upp elgitarren

Annons

En peppad Carola sitter i turnébussen på väg ut i Sverige på sommarturné.

- Jag tänker att nu ska jag ut och ha kul och bara vara mig själv, säger hon. Det blir mycket ös, med själ! Jag vill njuta av att spela live och känna att jag kan luta mig tillbaka på låtarna.

Turnéprogrammet är en blandning med material från hennes senaste platta "My show", singeln "I believe in love" och några gamla godingar.

- "Främling" är också med. Sedan gör vi ett medley med Gibbs-låtar. Då blir det lite "Staying alive"-dans. Ett långt medley med gamla hitlåtar blir nog också tunggung. Det märktes när vi körde den i "Allsång på Skansen".

En överraskning på turnén är också att Carola den här gången spelar gitarr.

- I öppningslåten kommer jag in och rockar på elgitarr! Det har varit en morot för mig, jag har suttit och övat hemma länge.

Att jobba större delen av sommaren stör inte Carola nämnvärt.

- Jag har varit inställd på det här sedan skivan släpptes. Dessutom var jag ledig hela förra sommaren och då kändes det faktiskt lite märkligt att inte sjunga!

Carolas finaste sommarminne är från en turné för några år sedan när hon klockan fyra på morgonen i Falkenberg tog turnébussen själv och åkte i väg till havsbadet.

- Jag satt där ensam och såg soluppgången, det var härligt. Sedan kom jag tillbaka med bussen vid nio på morgonen och ingen märkte något.

Sommaren är förknippad med dofter för Carola, som talldoft eller nyklippt gräs. Bra sommarmusik är sådant som tillåter en att slappna av.

- Jag tycker att man ska passa på att lyssna på lite somrig musik, inte bara sådant som man lyssnar på hela året. Cornelis Vreeswijk, Evert Taube eller Ted Gärdestad är härligt. Eller som min pappa, han brukade lyssna på marschmusik på söndagarna! (PM)

DITTE HAMMAR

Mer läsning

Annons