Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brodskykvartetten ger sista konserten

Annons

Konserten med Brodskykvartetten i kväll blir den sista i traditionen med kammarmusik i den vackra Bergslagssalongen i Stora Ensos lokaler i centrala Falun.

Företagets Kjell Andersson, en eldsjäl som genom åren haft flera centrala uppdrag i dalakulturen, har gått i pension.

Lars Wassberg, lokalansvarig på Stora Enso Service, hänvisar till behovet av vakter, problemet med alltför omfattande slitage i Bergslagssalongerna och till att ingen i företaget kan ta ansvar för arrangemangen runt musikkonserterna.

Wassberg vill se en "sparsam" användning, begränsad till enstaka visningar för konstklubben och till företagets interna behov. Wassberg tror dock att skidspelsmiddagar av den typ som kungen har bevistat kan komma att ges i Bergslagssalongerna också i framtiden.

Musikaliskt kan publiken kräva kammarmusik på absolut högsta nivå, när Brodskykvartetten kommer tillbaka till Falun. Kvartetten har förutom med sin kvalitet gjort sig känd för att framföra musiken stående - något som musikerna tycker höjer den musikaliska intensiteten. Under Sverigeturnén alternerar Brodskykvartetten mellan tre olika program. På dessa står musik av Alvarez, Schubert, Bates, Brubeck, Ravel, Bartók, Beethoven och Respighi.

Myrdals film släpps på dvd

JENS RUNNBERG

Mer läsning

Annons