Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Briljant i Borlänge

Annons

Det har under de senaste åren skett avsevärda förbättringar på alla områden i Borlängerevyn, men materialet har varit av väldigt skiftande kvalité.

Detta har man lyckats att förbättra i årets upplaga.

Det finns faktiskt inte ett enda av de 26 numren som känns överflödigt eller som inte håller måttet. Precis som förra året så har det inte funnits någon stor händelse, typ Tjeckienresan eller gasolyckan, men de lyckas ändå hålla föreställningen levande och intresset uppe under hela showen.

Som sig bör fick de lokala politikerna några riktiga kängor och råsopar. Kenneth Persson, Lars-Erik Skoglund, Åsa Fritiofson och Peter Hultqvist, som fanns på plats under premiären, var några av de som fick finna sig häcklade från scenen.

De har verkligen lyckats att etablera några fasta inslag som känns helt rätt. Cecilia & Charlotte, Blondinen, Funderingar från andra sidan älva och Barn spekulerar är alla bejublade återkommande nummer som kommer att fungera i många år framöver.

Ska jag välja några nummer som personliga favoriter så blir det Pattä Pattä med Monica, Ulla och Kicki när de provar underkläder på Underverket och sjunger en egen version av Miriam Mekebas Pata Pata som fyndigt döpts om till Pattä Pattä.

Ulla framförde en hyllning till Monica Zetterlund sjungandes Sakta vi går genom stan som med egen text blev Åh, va jag älskar min stad.

En dag på hemmet och Vårdnedskärningar gav en känga till vård och äldreomsorgen och var båda väl genomförda och eftertänksamma.

Min absoluta favorit var De sista ljuva åren där Hans, Tommy och H-G vände ut och in på dansbandsmusiken och på ett lysande sätt belyste det patetiska som präglar det mesta i den genren.

Även i år var Baletten, Ylva, Elin och Sara helt lysande i sina nummer och framför allt då i numret Fever i andra akten.

Brilliant!

Efter avslutad premiär delades som vanligt Widdastipendiet ut och årets pristagare blev Per Larsson för sina insatser som ljusansvarig under revyn.

Per gjorde sin sista Borlängerevy i år då han nu fått jobb på Norrlandsoperan som belysningsmästare.

PETER JOHANSSON

Mer läsning

Annons