Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Breddar med bluegrass

Annons

The Backporch Band är dock inga bluegrassfundamentalister, utan vill snarare bredda sitt arbetsfält - även om Dolly Parton har en självklar plats när låtar ska väljas.

Planen för bandet är att försöka komma ut och spela för en bredare publik på exempelvis blues- och countryfestivaler. Bluegrass är annars en angelägenhet för ett ganska ringa antal entusiaster.

- Vi spelar heller inte enbart traditionell bluegrass, utan varvar med andra låtar, säger sångerskan Annsofie Lindström och nämner bland andra Emmylou Harris.

Bandet bildades i Falun 2001 och bland medlemmarna återfinns några som tidigare spelat med bandet Deliverance.

För Annsofie Lindströms del har hon fördjupat sig i den här sortens musik först på senare år.

- Jag kommer från Torsåker och där finns en bluegrassfestival. Men det var egentligen inte förrän jag träffade basisten i bandet som jag blev intresserad själv. Jag ville göra något nytt och komma bort från coverbandsstuket, säger Annsofie Lindström.

- Det var en ny värld som öppnades.

Sju låtar spelades in i höstas på Enviken Records och resultatet blev så bra att de skickade den för mastring. För bluegrasskännare är det mesta av materialet förmodligen bekant.

- Men en låt har vi fått av en ganska okänd låtskrivare, Steve Werner från USA. Han är kompis med John Whiteleather, som jag sjungit med förut. Hade vi haft fler egna låtar så skulle Enviken Records ha varit intresserade att ge ut en riktig skiva med oss.

Tanken är nu främst att använda skivan som promotionmaterial, men finns efterfrågan så kommer den även att säljas. Så fort pengar finns kommer bandet att trycka upp lämpligt antal skivor.

Den senaste tiden har bandet gästat ett antal småställen runtom i Dalarna. I maj ska de spela på två festivaler, en i Danmark och en i Holland.

I kväll är det Kopparhattens tur och sista helgen i februari spelar de på Janssons café i Säter.

ANDERS GUSTAFSSON

Mer läsning

Annons