Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Boyacioglu kommer inte till Hedemora

Annons

HEDEMORA. En uppgift som förekom i lördagens artikel om Riksteaterns höst i Dalarna har visat sig vara felaktig.

Daniel Boyacioglus föreställning "Ät kött - demonstrera mera" kommer inte att spelas i Hedemora under hösten. Arrangörsföreningen Hedemora TF har inte bokat den radikale stand up-poeten.

Pengar till

teaterns unga satsning

DALARNA. Sedan våren 2001 driver Dalateatern en satsning på barn och unga. Utgångspunkten är att det inte bara är föreställningen som är viktig för ett bra teatermöte. Därför jobbar teatern bland annat med för- och efterarbete med barn och ungdomar i skolor, dramaworkshops, skrivarverkstäder och diskussioner. Bland annat så planerar hela Dalateatern under våren 2003 ett stort gemensamt projekt kring Shakespeares Stormen. Målgrupp är från årskurs 8 och uppåt. Förarbetet ska involvera ungdomar och samarbete söks bland annat hos gymnasieskolor.

Satsningen på barn och unga har uppmärksammats över hela landet, och projektet har fått stöd från Statens kulturråd. Men nu söker Dalateatern pengar på flera andra håll.

Landstingsstyrelsens regionala utskott har beslutat att bevilja barn- och ungdomsprojektet 50 000 kronor i extra stöd i år.

Inga pengar till föreläsningar

DALARNA. Teaterföreningen Dalarna har sökt 5 000 kronor från landstinget till en föreläsningsserie under hösten. Syftet är att stärka teaterkunskapen i länet.

Men några extrapengar från landstinget blir det inte. Landstingets regionala utskott anser att detta bör finansieras inom föreningens ordinarie budget.

Tova Magnusson-Norling regisserar komediserie

Stockholm. Skådespelaren och regissören Tova Magnusson-Norling ska regissera SVT:s nya komediserie "Håll käften", skriver Expressen. Serien ska spelas in i höst och de sex avsnitten börjar sändas i januari.

Än är det inte bestämt vilka som ska spela rollerna i serien som utspelas på en terapeutisk mottagning. (PM)

Mer läsning

Annons