Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bottenlöst plumpt

Annons

Schyfferts ämnen var inte precis klockrena att relatera till för publiken.

Den lite mer drivne Måns Möller klarade sig betydligt bättre när han tog ner både Schyffert, kungafamiljen och Lilla sportspegeln på jorden och räddade kvällen.

Jag kan förstå om Henrik Schyffert är trött. Att han är stå upp-nybörjare och precis har påbörjat en karriär som programledare i Parlamentet, med 39 graders feber dessutom, sånt kan man ha överseende med. Absolut.

Men det finns för den skull ingen anledning att bete sig som en flottig manschauvinistisk sexfixerad egocentrerad diva framför 300 gäster i Falun.

Med risk för att låta som den havretorraste av moralkakor så kan jag inte direkt påstå att ribban höjdes av att Henrik Schyffert deklarerade sina insikter om omskärelsens betydelse, könssjukdomar och övriga sexuella erfarenheter. En vild gissning är att tanken från början var att det skulle slinka ner en aning självironi, en lätt touche självdistans och ett rågat mått taktkänsla i Schyfferts ståupp-koncept. Men icke. I torsdagens intervju förklarade han att han i år skulle släppa sargen och göra det han vill. Att släppa kylskåpet vore kanske en ännu bättre idé, till en början liksom.

Hans försök till standupkomik kändes bottenlöst plump, skrytsam och gjordes med föga känsla för publikvibbar.

Efter en välbehövlig paus tog Måns Möller över scenen, räddade tillställningen och tillät helt enkelt publiken att skratta på riktigt, så där öppet och hjärtligt ni vet, som en publik kan göra när de känner igen sig, när någon bjuder på sig själv på riktigt.

ÅSA JOHANSSON

Mer läsning

Annons