Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Boppers svänger än

/
  • Matte Lagerwall och de andra verkar ha ordentligt roligt på scenen och det smittar av sig på publiken i Säter.
  • Rutinen märks och de nyskrivna bopperslåtarna går i samma stil som vanligt, men musik som får människor att vilja dansa blir aldrig riktigt omodern.

Annons

Kanske var det ingen bra idé att låta publiken vänta en kvart extra i strilande regn. Men när the Boppers väl gör entré med en Bo Diddley-gungig inledningssång tycks de snabbt vara förlåtna.

Åldersmässigt är det en blandad skara som har samlats framför scenen. Men spritter i benen gör det på de flesta.

The Boppers firar 30-årsjubileum och låter ungefär likadant som 1978. Innan de ska spela Get a job, berättar sjungande gitarristen Matte Lagerwall, att de för länge sedan fått rådet att kamma håret framåt och skaffa ett riktigt jobb i stället.

- Men det funkar inte, konstaterar han.

Det känns som något som Matte Lagerwall brukar säga på scenen. Rutinen märks. Men musik som får människor att brista ut i spontan dans, blir aldrig riktigt omodern.

Inte särskilt originellt och det låter rätt polerat och ofarligt. Fast det svänger och trots att de gjort det här i så många år, verkar de ha så roligt på scenen. Det smittar av sig och många framför scenen ser riktigt glada ut, även fast de börjat bli ganska blöta.

Ingemar Wallén är den andra originalmedlemmen i the Boppers. Han får igång twistarna i publiken med Surfin' bird. Och det är då det funkar som bäst. Under de smöriga balladerna är det en del som vänder sig om och börjar prata om annat.

Femmannabandet med två gitarrer, trummor, bas, digitalpiano och orgel är ordentligt samspelt. Musiker som behärskar boogiesväng. De möts av ett litet jubel när pianointrot till At the hop, från succédebuten No 1, inleder kvällens sista nummer. De tar en låt till från samma skiva som första extranummer, för det där känner åtminstone de äldre i publiken igen.

Till sist blir det Goodnight sweetheart förstås. Undrar om the Boppers någonsin har avslutat med något annat?

Fakta:

  • Musik/rock'n'roll
  • The Boppers, Säterdalen, 23/6.
  • Publik: cirka 300 framför scenen.

Mer läsning

Annons