Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Boppers lirar i Säter

/
  • 30-årsjubilarer. På lördag kommer The Boppers till Säterdalen för en spelning.

Annons

The Boppers var kungar på rock'n'roll- och Doo-wop-scenen i slutet av 70-talet. Debutskivan Number 1 sålde i mer än 400 000 exemplar och totalt har gruppen sålt över 2 miljoner plattor. Sedan bandet bildades i Hässelby 1977 har det gått 30 år. Vi frågade gitarristen och en av originalmedlemmarna, Matte Lagerwall hur jubiléet firas?

- Vi ger oss ut på turné och släpper nya plattan 30. Det är egentligen ingen jubileumsskiva med gamla låtar. The Boppers har ju mest gjort sig kända för att spela covers tidigare och vårda låtar från 50-talet men det här är en helt nyskriven platta. Delvis har vi skrivit själva och delvis har vi fått hjälp. Dessutom har vi med en låt som vi fick av låtskrivarlegenderna Felice and Boudleaux Bryant i slutet av 70-talet men som har legat i en skrivbordslåda sedan dess.

- Men generellt kan man väl säga att det låter mycket Boppers med stämsång, sväng, enkelhet och Bopperskörer.

Hur lyckas man överleva som band i 30 år?

- För vår del handlar det väl om att vi har haft en publik hela tiden. Det gör att det är kul fortfarande. Vi har fans som kommer till spelningarna som har varit med redan från start. Sedan fick vi en ny, yngre publik när vi hade ett uppsving med Jeannie's Coming Back på 90-talet.

Ni har sålt väldigt mycket skivor genom åren. Hur ser er framtid ut nu när allt fler laddar ner musik i stället för att köpa skivor?

- Jag tror inte att det är så många som laddar ner vår musik. Det är nog mer de yngre artisterna som blir nedladdade. Men jag tror å andra sidan att vår publik fortsätter att köpa våra plattor. Senaste skivan har hittills sålt i 10 000 exemplar. Men det är klart att det är ruskigt tufft för branchen. Man måste hitta andra vägar. Livegiget blir inkomstkällan istället för skivan.

Till sist, hur ser en riktigt bra folkparkskväll ut?

- Ett dansband drar igång publiken först och så kommer The Boppers och spelar vid 23-tiden, precis som i Säter på lördag. Sedan ska det vara en blandad publik. Även den yngre publiken måste få uppleva folkparken!

Mer läsning

Annons