Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Boozefighters bjuder på rockabilly och custombilar

Annons

Det är ingen nyhet att rockabillykulturen har ett starkt fäste i trakten.

En av arrangörerna som varit med länge är föreningen Boozefighters, som har 22 år på nacken.

- I början var det nästan bara vi som arrangerade den här typen av grejer.

Nu har varje liten håla en cruising och rock 'n' rollkvällar.

Det är ingen idé att konkurrera om folket, så vi håller oss till tre arrangemang om året, säger Ante Laursen, som suttit som ordförande i sju år.

- Tidigare arrangerade vi säkert dubbelt så mycket.

Förutom helgen i Grycksbo så brukar Halloween och en helg i februari vara vikt åt rockabilly i Boozefighters regi. I år blir det dock Lucia i stället för Halloween.

Ett par tusen besökare brukar dyka upp under dagarna i Grycksbo och 400-600 personer övriga tillfällen. Ante Laursen önskar att det vore fler.

- Många tror att det är som på 60- och 70-talen, med raggare, fylla och slagsmål, men så är det naturligtvis inte. Alla är välkomna.

I kväll spelar tre svenska band, Smalltown Pimps från Sundsvallstrakten, som lutar sig åt psychobillyhållet, Nina and the Mainstreet Stompers, från Enköping som blandar allt från country till rockabilly och de hyllade stockholmarna Hi-Winders, som funnits i snart 20 år.

I morgon spelar göteborgarna Buckshots hård rockabilly, samt de båda Holländska akterna Tinstars och Lil' Esther som rör sig i mer traditionella marker.

Det internationella inslaget brukar vara ganska stort, även hos de små arrangörerna.

- Mycket kontakter sker på internet, annars finns det alltid folk man brukar prata med. Vi har kontakt med en bokare i Finland och man får reda på mycket via mun-mot-munmetoden, säger Ante Laursen.

ANDERS GUSTAFSSON

Mer läsning

Annons