Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Blötbergsrevyn - en proffsig historia

Annons

Välbekanta husprofiler samsades med, stundtals, lika igenkännbara personer i årets upplaga av Blötbergsrevyn, en proffsig historia med rubriken Wallmans kalsonger.

Från scendekoration till danssteg visades prov, inte bara på engagemang och exhibitionistisk glädje, utan även imponerande scennärvaro och tempohisnande agerande.

Blixtsnabba rollskiften förändrade gatubilden utan scenbyten.

Frälsningsarmén i ensemblens tolkning byttes raskt mot två unga militanta demonstranter med något förvirrade minnesupplevelser från Göteborg.

Njutbara var revygängets unga proffsiga dansare som med utpräglad rytmkänsla fick hela den överfullsatta salongen i stämning.

Polis Lindström i scenisk gestalt, fick se sin arbetstid förkortad med motiveringen "ju kortare öppettider, desto färre polisanmälningar". Med bara en halvtidstjänst ansåg sig Blötbergsgängets polis snart tvungen att starta eget tillsammans med den inbrottstjuv han just gripit på bar

gärning.

- Det enda jag kan är brott...

Det något udda samarbetet upplöstes dock abrupt när den motvillige kollegan - tjuven visade sig vara "undercovered agent från Idkerbergets" medborgargardeä.

Vinterorkestern, med dragspel och fiol, funderade över om det inte vore trivsammare att delta i sommarorkestern, men där fanns ingen plats för musikanten Göran Persson.

- Jag tror inte den där Anestedt tycker om dragspel...

Rosa pantern som ABB-spion följdes av Blötbergsensemblens egen, mycket uppskattade version av prinsessan på ärten, där en norsktalande Mette-Marit bevisade att hon var en alldeles äkta sessa efter en sömnlös natt på en luseknapp!

Backstreet old boys, klädda i Wallmans kalsonger och försedda med såväl rullator som apotekspåse gjorde ett något trött intryck, medan Sunnansjö byalag, med Berit Selkman i spetsen var i form för en liten PRO-kurs i rondellkörning.

- Tuta alltid tre gånger när ni närmar er en rondell, eftersom pensionärer har företräde i alla köer, även rondell.

Blötbergets Folkets hus var för kvällen mer än fullsatt, med extrastolar i gångarna. Liksom i fjol hade man säkert extra beredskap inför skrattbiverkningarna. Då tvingades man trappa ned roligheterna för en stund, efter att två damer i publiken kiknat ur av skratt, enligt Björn Flinth.

Regissören Lars Henriks- son premiärnerver kan sluta dallra - årets revy blev en omtyckt succé.

LENA NILSSON

Mer läsning

Annons