Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Blandad meny på första musikkaféet

Annons

Hur går det att sammanföra tre så olika saker som ambientpop, orgelsväng och rock n' roll på samma scen under samma kväll? Lördagens musikkafé bevisade att det går alldeles utmärkt, trots i många fall bristfälligt ljud.

Musikkaféet i Borlänge har dragit i gång igen, i annan lokal och med musikföreningen Burma Indepedent som huvudarrangör. Helgens tillställning, den andra för säsongen, bjöd på ett musikaliskt utbud som borde ha tillfredsställt både popsnören och elektronördar.

Först ut var Elias Grind med sin hemmasnickrade beat-box/synth-electronica, som målade upp bitterljuva och drömska ljudlandskap, främst i den Röyksopp-färgade "Intoxicated". Depeche Mode, Björk och Orbital finns nog någonstans där i bakgrunden, och det är stundtals genialt, faktiskt.

Akt nummer två, Unit Impala, Dan Wikman och Peter Mjöberg, från Borlängebanden Looking for Nancy respektive Sinto, sköt iväg en svängade mix av orgelsväng, tv-spelsmelodier, synthrock och datatrummor. Bandet var dock tvunget att lämna scenen efter en stund på grund av uselt ljud och hann därmed inte bevisa vad de kan. Synd, för de här pojkarna har framtiden för sig.

Kvällen avslutades med rockbandet Sugarplum Fairy, även det från Borlänge, som fått en trogen livepublik som inte svek nu heller. Sugarplum Fairy bröt ganska tydligt med de föregående akterna med sin klassiska poprock och som ofta besitter just den där förmågan att skapa himmelskt stor popmusik. I öppnande "Rock N' Roll Tragedy" har de låten som ska ta dem till stjärnorna. Bandet började genom att härma idolerna i Oasis, men har nu hittat sig själva och de nya låtarna skvallrar om att bandet hittar sin inspiration i Amerika mer än i England.

Musikkaféet har verkligen lyckats pricka in formen, och om en månad står garagerockarna i Mando Diao, Sveriges bästa osignade band, på scen tillsammans med bland annat Metal Machine Music.

En riktigt bra musikkväll i Borlänge, alltså.

DANIEL SWEDIN

Mer läsning

Annons