Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bjuder upp till salsa

/
  • Latinoälskare. Johan Sjöström och Peter Holmstedt ska bjuda Dalarnas klubbhoppare på lite afro-kubanska rytmer på Bolanche på lördag.

Annons

SonRetozon heter bandet som bestämt sig för att föra in lite latinohetta på Dalarnas klubbscen. På lördag är de med och arrangerar första upplagan av Viva Bolanche tillsammans med Bolanche i Borlänge. Sluter publiken upp så är tanken att klubben sedan kommer tillbaka minst en gång per vår och höst i framtiden.

Medlemmarna i SonRetozon kommer från Borlänge, Stockholm, Ludvika och Oslo och är dessutom kompmusiker bakom bland annat Sharon Dyall, Gladys del Pilar, Papa Dee, Roger Pontare och Pernilla Wahlgren. Johan Sjöström som även är trummis i coverbandet Månsson allstars till vardags berättar hur idén om Viva Bolanche växte fram.

- Vi ville skapa ett alternativ till de vanliga nattklubbarna med coverband. Vi vill ge Borlänge en vitamininjektion med musik som inte spelas här så ofta. Förhoppningen är att vi ska kunna presentera ett återkommande program med oss själva och andra artister som spelar latinorytmer.

Salsainstruktionerna kommer att hållas innan SonRetozon sätter igång att spela framåt nattkröken på lördag. I lektionen håller proffsen Walter och Raquel Alemán från Guatemala.

- Vår sångare Luis Enrique Rivera är från Peru men bor just nu i Oslo och han tar med sig Walter och Raquel speciellt för att hålla i dansinstruktionerna. Walter kommer sedan att stå i DJ-båset under kvällen, säger Johan Sjöström.

Han berättar att SonRetozon som i övrigt består av Peter Holmstedt, Gunnar Thullberg, Conny Lundström och Thomas Alm främst spelar afro-kubansk salsa i modern kostym. På scenen finns slagverk, bas, keyboards, congas och saxofoner.

- Vi har en lite mindre sättning än ett traditionellt salsaband. De brukar ha tre, fyra blåsare på scenen medan vi bara har en.

Mer läsning

Annons