Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Björn tillbaka i stan

Annons

Konserten har fått namnet Björn back in town, och den sker i all enkelhet. Tiden för att skapa en överdådig show har varit minimal. I går kom Björn Skifs hem till Vansbro för att repetera.

-Vi ska sjunga och spela några låtar, helt enkelt. Under hösten har vi satt ihop ett ganska blandat program, säger Björn Skifs.

Materialet kommer från Skifs senaste skiva, Decennier-sånger från en annan tid. Det blir någon Ray Charles-låt, låtar ur storbandets repertoar och Malin Jonssons egna sånger.

-Man kan nog glömma att försöka hitta en röd tråd. Vi kommer att kasta oss mellan olika genrer, språk och temperaturer, säger Björn Skifs.

Västerdala storband är amatörorkestern som knutit Skifs till sig. Kapellmästare Tony Fritzon ser fram emot att kunna erbjuda publiken något extra.

-Jag har haft det här i tankarna under många år. Nu när Björn tackade ja så blev det väldigt kort om tid. Det går inte att ladda. Det är bara att köra på i 200 hela tiden, säger Tony Fritzon.

För Malin Jonsson betyder konserterna ett möte med en artist hon aldrig samarbetat med tidigare.

-Hon är jätteduktig och vi kommer att göra några duetter ihop, säger Björn Skifs.

-Det är en stor ära, naturligtvis, att få sjunga duetter med Björn. Jag tror att våra röster passar bra tillsammans. Han kommer också att sjunga med på en ny låt som jag gjort, säger Malin Jonsson.

Det finns ett stort sug efter Skifs på hemmaplan. Biljetterna tog slut på en halvtimme, väntelistan räcker för att fylla minst en föreställning till.

-Det är roligt att folk tycker att det är en spännande grej men de får inte ställa allt för höga krav på oss, säger Björn Skifs.

-Det blir lite darrigt, men de har repat på sitt håll och jag på mitt. Så med gott humör får vi ihop det. Det här blir ingen färdig show och folk får väl förstå att vi inte haft all tid i världen att göra en jätteslick föreställning.

Under senare år har Björn Skifs inte gjort några sommarturnéer, och därför får man gå långt tillbaka i tiden för att hitta ett framträdande på hemmaplan.

-Det känns nervöst, för hur det än är att komma hem så är det ju inte vardag, det är lite speciellt. Samtidigt är man stolt över att komma hem och kunna göra någonting. Men visst känner man pressen lite extra. Man vill ju bjuda på något speciellt, och det blir det ju, för detta, att vi jobbar ihop så här, är unikt.

CARL-MAGNUS FAGERHOLM

Mer läsning

Annons