Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Björn Skifs startar i Falun

Annons

Han är en av Sveriges populäraste artister och innehar fortfarande svensktoppsrekordet med 142 veckor med dunderhiten Håll mitt hjärta. I november 2005 släpptes nostalgialbumet Decennier som på bara en vecka sålde guld.

Decennier som dessutom gav Björn Skifs en Grammis fick i slutet av förra året en efterlängtad uppföljare i Andra decennier. Turnépremiären av 4 decennier med Björn Skifs på Lugnet på torsdag kväll har sedan länge varit utsåld till sista plats men så sent som igår släpptes ytterligare 160 biljetter för den som bestämmer sig i sista stund. Precis som namnet förtäljer fortsätter han på redan inslagen väg.

- Ena delen av konserten är från Decennier och Andra decennier med lite nostaligiska schlagers från 30-, 40- och 50-talen. Det blir lungt och fint. I andra delen blir det nedslag från mina 40 år som artist med lite prat, skämt och allvar mellan numren, säger Björn Skifs.

Med över 40 års turnérande i bagaget har han erfarenhet av allt från klubbspelningar och rockkonserter till stora krogshower. Nu är det fyra år sedan han gav sig ut på vägarna på allvar och den här vändan blir det en turné i konserthustappning, med sittande publik.

Björn Skifs säger själv att det egentligen inte är så stor skillnad mellan att möta publiken idag och för 40 år sedan.

- Det som i så fall skulle skilja är väl att publiken är äldre. Den har ju vuxit upp med mig. Och att jag spelar på betydligt större ställen nu än vad jag gjorde då och har större band. Det har blivit lite lyxigare på gamla dagar!

- Nuförtiden dräller man väl inte heller ut på rockklubb efter spelningen utan letar istället upp någon mysig krog. Annars är det sig likt, skrattar Skifs.

Efter sommaren är det tänkt att han återigen ska kliva in i studion för att spela in ett nytt album. Än så länge törs han inte säga för mycket om det nya skivprojektet men kan ändå inte låta bli att avslöja ett och annat.

- Jag tror att det här blir en betydligt rockigare platta på engelska, den blir lite rivigare. Det blir i alla fall något nytt som ligger en bra bit ifrån de två senaste plattorna. Jag kanske kommer att skriva lite texter själv men vi kommer också att leta en del bland redan befintliga låtar.

FREDRIKA HILLERVIK

Mer läsning

Annons