Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Björn Skifs ny Svensktoppskung

Annons

Efter veckor av nervös väntan blev det på söndagen klart. Björn Skifs Håll mitt hjärta är nu den låt som legat på Svensktoppen längst av alla, 111 veckor.

- Det känns jäkligt häftigt och mäktigt. Det är ju över två år, säger Skifs.

Det gamla rekordet hade Peter Jöback, som låg 110 veckor på listan med Guldet blev till sand från Kristina från Duvemåla-musikalen.

- Den är ju rena nationaleposet och kändes länge helt oslagbar. Men min låt kröp ju närmare hela tiden, och nu är den förbi. Jag känner mig rejält stolt, säger Björn Skifs.

Just nu ligger Håll mitt hjärta på åttonde plats. Han vågar inte spekulera i hur länge den blir kvar.

- Men jag trodde ju inte ens att den skulle gå in, så jag är väldigt glad för varje vecka. Men den har ju dinglat runt åttonde till tionde plats ett tag, så vi får väl se hur länge det går.

Han tror att populariteten delvis ligger i att Håll mitt hjärta är en ballad med något extra som fått folk att fästa sig vid den.

- Sedan kom den ganska rätt i tiden tror jag, när världen är så orolig som den är nu. Jag tror den kan skänka en viss tröst.

Björn Skifs är trots att han varit en av Sveriges mest kända artister sedan 70-talet ingen frekvent gäst på Svensktoppen.

- Nej, Michelangelo var väl med några veckor, och jag hade ett par andra på 60- och 70-talet också, men det vete sjuttsingen om jag haft någon mer. Jo, på senaste skivan hade jag några med före Håll mitt hjärta också.

På nationaldagen skulle Björn Skifs medverka på Sverigegalan på Sjöhistoriska museet i Stockholm.

Tänker du sjunga Håll mitt hjärta?

- Ja, så klart. Och Peter Jöback är med också, och han kör Guldet blev till sand. Så publiken kan få avgöra vilken låt de egentligen gillar bäst, säger Björn Skifs och skrattar.

(TT Spektra)

DANIEL ÅBERG

Mer läsning

Annons