Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Björling-kongress i Borlänge

Annons

BORLÄNGE. I september kommer en Jussi Björling-kongress innehållande föreläsningar, paneldiskussioner, artistuppträdanden och studiebesök att hållas i Borlänge och Stockholm.

Kongressen börjar med två dagar i Stockholm och de två följande dagarna är förlagda till Borlänge. Cirka 40 medlemmar från det amerikanska Björling-sällskapet och cirka tio från det engelska sällskapet har anmält att de kommer.

Kongresslokaler i Stockholm blir Guldfoajén på Kungliga Operan och Musikmuseets hörsal. I Borlänge utgör Björlingmuseet och Missionskyrkan lokaler. Kulturminister Marita Ulvskog hälsningstalar. Vägverkets generaldirektör är tillfrågad om möjligheter till ekonomiskt stöd.

B D-konsert i riskzonen

Förhoppningen är dock att han ska tillfriskna till lördagens gig i Avesta. Definitivt besked kommer i dag. Läs mer om detta i morgondagens tidning och senaste nytt på vår hemsida.

Weeping Willows på S2 i mars

Bandets nya platta släpps i slutet av februari och på det följer en Sverigeturné.

Arrangör är Goatbridge Productions, som även senare i vår har ett äss i rockärmen. Alla som missade allas favoritkanadensare Danko Jones förra spelning i Borlänge får en ny chans den 7 april på S2.

Hives klart för Roskilde

Mer läsning

Annons