Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Björborevyn ställs in

/
  • I februari uppvaktade Christer Gruhs Björborevyns Göran Johansson efter 50 år inom revyn. Foto: Kent Olsson
  • Tobias Gruhs och Hans-Erik Bergman i en sketch i årets upplaga av Björborevyn. Det blir dock ingen fortsättning för revyn nästa år. Foto: Claes Söderberg

Annons

- Det här är ingen katastrof, vi har haft uppehåll förut, säger Göran Johansson.

Knappt 7 000 personer såg de 19 föreställningarna av Björborevyn som sattes upp i början av året. Men det blir ingen fortsättning nästa år.

- Fyra "tunga" medlemmar i ensemblen har gett besked om att de vill stå över spelåret 2011, vilket lett till slutsatsen att det inte finns några rimliga förutsättningar att få till en revy under nästa år. Beslutet är förstås trist, men ofrånkomligt i ett läge när så många vill ha ett viloår, säger Christer Gruhs, sammankallande i ledningsgruppen för revyn.

Göran Johansson ledde arbetet senast när Björborevyn rekryterade nya aktörer vid det senaste uppehållet.

- Det skulle ta för mycket tid och kraft att anordna auditions igen. Därför blir det bättre med ett uppehåll. Det här är ingen katastrof, jag har varit med i 50 år och vi har haft uppehåll förr, säger Göran Johansson, som på papperet står som regissör för revyn.

- Men vi är många som hjälps åt. Själv ser jag mig mer som en textförfattare, tillägger han.

Att spela revy är inget som görs i en handvändning. Göran Johansson poängterar att det ligger många månaders jobb bakom föreställningarna.

- Om vi skulle ha spelat nästa år så skulle vi ha börjat med de första träffarna redan nu. Sedan hade det blivit intensiva repetitioner i november och december. Jag förstår de i ensemblen som vill ta ett uppehåll. Familjen och jobbet kan ta mycket tid. Men vi hoppas givetvis att vi får tillbaka dem till 2012. Revyn tar betydligt mer tid än vad man kan tro. Det är inte bara själva föreställningen på scenen, allt runtomkring ska ju fungera också, säger han.

Kan det till och med vara bra med ett uppehåll?

- Ja, jag tror faktiskt det. Då får vi vila upp oss och ladda batterierna. Men vi kommer igen. Det är meningen att vi ska göra det, säger Göran Johansson.

Mer läsning

Annons