Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bitterljuvt, jordnära

Annons

musik | folkpop

Isolation Years

Klubb Desired, Borlänge

30/5

Det är första gången Isolation Years kommer och spelar i Dalarna och de påstår sig vara lite skraja. Men någon osäkerhet märks inte, tvärtom känns det som deras atmosfäriska pop kommer ännu närmare live än vad den gör på skiva. Vilket säger ganska mycket med tanke på vad den här begåvade kvintetten har åstadkommit på sina två fullängdare.

Trots att gruppen nu har sin bas i Stockholm så har de inte tvättat bort det norrländska ursprunget i sin bitterljuva folkpop.

Isolation Years är jordnära killar som inte har några som helst andra ambitioner än att spela sin musik. De lägger inte, som många andra unga svenska band med rockstjärnekomplex, till någon stöddig och jobbig attityd.

I huvudsak är det materialet från senaste plattan It's Golden som det sprakar mest om. I vackra och lugna Let's Step Aside skapar de en otroligt vacker stämning och den känns som kvällens höjdpunkt. Likaså Three Minute Convert når högt denna kväll, där norrlänningarna spelar något så ovanligt som valspop. Högst jubel får självklart singeln Open Those Eyes och de tackar ödmjukt för uppmärksamheten och hoppas att vi ses på Peace & Love -festivalen i sommar.

Sist spelar de en utdragen version av Preacher Songwriter innan de som extranummer spelar bland annat titelspåret It's Golden från senaste skivan. Isolation Years passar perfekt på en scen som Fly Bars där de står nära och i höjd med publiken.

Isolation Years övertygar live och när sångaren Jakob Nyström sjunger Spring comes and eases the pain tror jag honom.

JOHANNI SANDÉN

Mer läsning

Annons