Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Billie the vision and the dancers till Falun

/

Annons

Malmöbaserade Billie the vision and the dancers bildades för tre år sedan och har hunnit släppa tre plattor på egna etiketten Love will pay the bills. Den senaste Where the Ocean Meets My Hand kom så sent som i april i år och bandets namn har börjat dyka upp i allt fler sammanhang. Trallvänlig pop med bärande melodier och solskensglada gitarrslingor har den som besöker Klubb phone me's säsongsavslutning på Marianns saloon ikväll att vänta. Har man tur kan man dessutom få se en skymt av 27-åriga Borlängetjejen Lisa Haglind någonstans bakom ett dragspel eller en trumpet.

- Jag flyttade till Malmö för att plugga och träffade Lars Lindquist och Mia Carlsson på en fest. Lars skulle precis till att spela in sin första skiva med soloprojektet som sedan blev Billie the vision and the dancers och när jag berättade att jag spelade trumpet så frågade han om jag ville vara med.

Ytterligare fem kompisar tillfrågades om de kunde tänka sig att vara med och därmed hade Billie the vision and the dancers fötts. Både debuten I Was So Unpopular in School and Now They´re Giving Me This Beautiful Bicycle (2004) och uppföljarplattan The World According to Pablo (2005) Manifestonominerades och musiken började spridas mer och mer via internet. Enligt Lars Lindquist hade inget varit sig likt för det lilla bandet på det lilla skivbolaget om det inte vore för nätet.

- Vi har turnérat i Tyskland och Italien. Det hade vi aldrig gjort om inte internet fanns. Många av våra fanns där har hittat oss och vår musik där. Vi har över 700 000 nedladdningar från vår hemsida hittills så det är klart att det har hjälpt mycket.

Mer läsning

Annons