Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bevis i Sveasalen

Annons

Amerikanskt. Elisabet Klason och Donald Högberg framträder i pjäsen Bevis i Sveasalen på onsdag kväll.

Foto: ERJA LEMPINEN

Återigen kommer en pjäs som gått väldigt bra på Broadway till Dalarna. (Förra veckan gick Broadwaysuccén Änglar i Amerika i Falun). I Leksand ges på onsdagskvällen dramat Bevis, i den turné som Playhouse Teater ger för Riks Gästspel.

Playhouse Teater tar amerikanska pjäser, dramatiker och regissörer till Sverige. Repertoaren består av prisbelönt amerikansk dramatik, direkt från Broadway, eller äldre framgångsrika pjäser som inte tidigare spelats i Sverige.

Ledare för teatern, och de som tog Bevis till Sverige, är skådespelarna Elisabet Klason och Björn Lönner. De är utbildade vid The American Academy of Dramatic Arts i New York.

Bevis är berättelsen om en gåtfull ung kvinna, Catherine, hennes manipulativa syster, deras geniala pappa, och en oväntad friare.

Karaktärerna är alla pusselbitar i sökandet efter sanningen bakom ett mystiskt matematiskt bevis. Marknadsföringen för Bevis talar om ett fängslande drama om kärlek och försoning.

Bevis, med originaltitel Proof, har gått för utsålda hus på Broadway i över tre år. Pjäsen har satts upp i flera andra länder runt om i världen och har vunnit flera utmärkelser för nyskriven amerikansk dramatik, däribland Pulitzerpriset och The Tony Award år 2001. I sommar blir Bevis film, med Gwyneth Paltrow i huvudrollen.

Mer läsning

Annons