Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Betty Goes A Go-Go håller releasefest

Annons

Betty Goes A Go-Go har funnits sedan 1999 och har tre skivor och medverkan på ett antal samlingsskivor i sin diskografi.

Den tredje plattan innebär ett nytt kapitel för bandet, som inledningsvis hämtade näring från oktanhaltig rock à la The Hellacopters och Turbonegro.

- Vi har blivit mer melankoliska än tidigare. Någon kallade det för Depeche-punk, säger Erik Dåverud, gitarrist och sångare.

- Det är mer fokus på stämningar. Från början spelade vi bara för att det var kul - nu gör vi det för att vi måste, säger han och skrattar.

Även om solon är bannlysta så säger han att bandet blivit mer progressivt. Eller snarare mer krautrockigt, med influenser från bland annat Neu!.

Textmässigt går de mer på djupet och drar de sig inte längre för de stora frågorna - livet, kärleken och liknande.

Låtarna på A moment of clarity är skrivna och inspelade för ganska länge sedan och utvecklingen har sedan dess gått ännu mer i riktning åt Depeche Mode, vilket kommer att visa sig på kvällens spelning.

Bandet saknar för närvarande trummis och letar med ljus och lykta efter en ny.

- Till spelningen har vi lånat in trummisen från Silent Spring, men vi vill ha någon som kan köra heltid.

Även om namnet kanske mer speglar bandets tidigare inriktning så kommer det att bli kvar.

- Det är väl världens sämsta namn, men Thomas Öberg från Bergman Rock sade i en intervju att det inte finns några dåliga bandnamn. Är bandet bra så blir namnet det också.

Jo, till exempel The Birthday Party är väl inte heller ett så bra namn egentligen.

- Exakt.

ANDERS GUSTAFSSON

Mer läsning

Annons