Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bert Karlsson är arg, som vanligt...

Annons

Men varför alla dessa konflikter och skandaler?

Det är likadant varje år.

När kvällstidningen som ökar mest, den som inte ens de mest aggressiva getingar biter på, och Sveriges Television, SVT, gör en Robinson även av Melodifestivalen kan det inte bli något annat.

När en pseudohändelse som inträffade för flera månader sedan på en ö långt härifrån blir åtta helsidor. Ett dödshot mot en deltagare i expeditionen blev inte ens polisanmält. Ett olaga hot i Sågmyra hade, i den här tidningen, inte hamnat på den här nöjessidan utan bland andra polisnyheter.

Men nu är det bara så att Crosstalk är i konflikt med SVT. Gruppen får inte ha sina egna specialeffekter på scenen.

Artisten Pernilla Wahlgren delade taxi med Jan Johansen och hans fru Pia och Christer Björkman som är tävlingsansvarig, En färd som kunnat sluta illa.

Deras chaufför var inte beredd på att bussar kan svänga ut från en hållplats. Otäckt, men inget hände.

Bert Karlsson är arg. Som vanligt. Bara det finns tidningsfolk i närheten. Till att börja med är han arg på Richard Herrey som anklagas för utpressning. Bråket gäller vem som har rätten till varumärket Den stora schlagerfesten.

Annika Thörnqvist i Da Buzz har ont i halsen och Jill Johnsons luftrör försöker ta kål på sångrösten. Som inte det vore nog. DeDes låt Someone, somewhere, someday har spridits i sådan omfattning att den kan bli diskad.

Om programledarna Lena Philipsson och Charlotte Nilsson klär sig och målar sig för vulgärt får ni själva avgöra. Mark Levengoods snälla leende och rappa tunga behöver ju inga tillsatser. Han är bra som han är.

Men, käre läsare. Nog ska det väl vara lite extra flärd när det är festival. Och särskilt när det är Den stora schlagerfesten. Melodifestivalen.

Jag är besviken över att Falun inte fick vara med och arrangera någon deltävling i år.

Men om det var fler än jag som arbetade så länge på kvällarna att det krävdes mer än en varm korv kan jag delvis förstå att staden verkade lite för liten.

- Vi stänger tidigare den veckan på grund av att det är Melodifestival, var beskedet jag fick på en krog.

Men Harrys bar höll öppet och där minglade jag med hundratals andra som trängdes och trivdes för ett år sedan.

Men Falun. Kom igen! Sätt igång på måndag och lobba inför nästa år.

Klart att Dalarna ska vara med när det är Schlager-SM.

Jag har ännu inte hört årets tävlingsbidrag och några av artisterna är helt okända för mig.

Men om det finns möjligheter att vinna pengar på någon form av spel har jag några kort som känns säkrare än andra.

Satsa några sedlar på Jill Johnsson med låten Crazy in love, Mendez med Carnaval eller Pernilla Wahlgren och Jan Johansens Television.

Trevlig festivalkväll!

Mer läsning

Annons